Kanada

KANADA

Ülke Hakkında

Kuzey Amerika kıtasının en kuzeyinde yer alan ülkedir. Ülkede kar yağışları ve yağmur görülür. İlkbahar ayında gidilmesi uygundur. Kanada turistik geziye elverişli bir ülke olup sanayisi geliştiği için dışarıdan çok göç de alır. Niagara Şelalesi filmlere konu olmuştur. Cn kulesi, Hudson körfezi önemli yerlerindendir. Peace Saat Kulesi Kanada’nın önemli gezilecek yerlerindendir. Dundurn Kalesi, Crawford Gölü, Vaughn Mills güzelliklerini yakından keşfedecek ve Montreal’in mükemmel manzaralarının canlılığını yakından göreceksiniz. Montreal Biodome turu ile doğanın güzelliklerine tanık olma şansı elde edeceksiniz. Doğal güzellikleri ile Dünyanın gezilecek yerleri arasında sayılır. Kültürel açıdan farkı bir mozaik sergiler. Fransızca ve İngilizce ülkede yaygın olarak konuşulur. Kanada vizesi alarak sizler muhteşem güzellikleri yakından görecek ve sevdiklerinizle paylaşacaksınız.

 


Önemli Uyarılar

  • Normal (Bordo) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmaktadır.

Türk vatandaşları için CAN Plus programı başlıyor.

9 Nisan 2016 tarihi itibari ile Türk vatandaşları CAN Plus programından faydalanabilecekler.  Aşağıda listelenen kriterlere uyan Türk pasaportu sahipleri CAN Plus programı kapsamında daha az belge sunarak ziyaretçi vizesine başvuru yapabilecekler.

Kriterler:

  • Yapılan başvuru geçici ziyaretçi vizesi içinse, ve
  • Başvuru sahibi Türk pasaportu ile seyahat edecek bir Türk vatandaşı ise, ve
    • son 10 yıl içinde yasal olarak Kanada’ya seyahat ettiyse ve bu seyahatini kanıtlayan Kanada vizesini ve Kanada’ya giriş damgasını sunabiliyorsa, VEYA
    • son 10 yıl içinde ABD’ye seyahat etmemesine rağmen geçerli bir ABD vizesi varsa, VEYA
    • geçerli ABD vizesi varsa ve son 10 yıl içerisinde ABD’ye seyahat ettiyse, VEYA
    • geçerli ABD vizesi olmamasına rağmen son 10 yıl içerisinde ABD’ye seyahat ettiğini kanıtlayan giriş damgasını sunabiliyorsa, ve
  • Başvuru bir aile için yapılıyorsa, ailenin CAN Plus programından yararlanabilmesi için bütün aile bireylerinin yukarıdaki kriterlere uyacak şekilde seyahat etmiş ya da geçerli vizeye sahip olması gerekmektedir.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi seyahat bitiminden sonra en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)
  • Pasaport (Geçerlilik süresi seyahat bitiminden sonra en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • SSK İşe giriş bildirgesi
  • Son 3 aylık maaş bordrosu (Kaşeli-İmzalı)
  • SGK 4a Hizmet Dökümü
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Uçak ve Otel rezervasyonu.
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi seyahat bitiminden sonra en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi seyahat bitiminden sonra en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Pasaport (Geçerlilik süresi seyahat bitiminden sonra en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal Kanada Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe.
  • Gidiş amacını belirten, Federal İngiltere Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Resmi kurum görev kimlik kartının önlü ve arkalı fotokopisi.
  • Maaş bordrosu (Son 3ay)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi seyahat bitiminden sonra en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal Kanada Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe.
  • Gidiş amacını belirten, Federal İngiltere Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Emeklilik cüzdanı.
  • Aldığı maaşı net gösteren banka hesap cüzdanı ve banka emeklilik maaşı kartı fotokopisi.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
Ev Hanımları
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Federal Kanada Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış, tüm masrafların eşi tarafından karşılanacağını ve gidiş amacını belirten dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Eşine ait iş evrakları.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Federal Kanada Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış, tüm masrafların kendileri tarafından karşılanacağını belirten ebeveynler tarafından imzalanmış dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Yeni tarihli orjinal öğrenci belgesi.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Muvafakatname (18 yaşından küçük olan çocuklar için noter onaylı orjinal muvafakatname istenmektedir.)

Konsolosluk Adresleri

Kanada Başkonsolosluğu
209 Büyükdere Cad. Tekfen Tower 16. Kat 1, Levent 4 , İstanbul
T : (212) 385 97 00
F : (212) 357 10 00
W : istbl-cs@international.gc.ca
E : turkey.gc.ca/

Gerekli Belgeler

Aşağıdaki listeyi dikkatlice okuyup başvurunuzun sorunsuz bir şekilde yürütülebilmesi için belgeleri eksiksiz olarak başvuru sırasında yanınızda bulundurunuz.

Başvuru Formu
Ek Formlar
Fotoğraf Ölçü Bilgileri