Bermuda

BERMUDA

Ülke Hakkında

Bermuda Adaları tatili yaz tatiliniz için oldukça keyifli bir tatil olacaktır diye düşünüyoruz. Bermuda’da yer alan Gibbs Hill LightHouse sizlere önerilerimiz arasında yer alan oldukça hoş bir atmosfere sahip olan bir mekandır. Ayrıca oldukça hoş bir akvaryum müzesi olan Bermuda Aquarium Museum and Zoo keyifli vakit geçirmeniz için oldukça güzel bir yerdir. Eğer bu ülkeyi ziyaret ederseniz bu müzeyi ve hayvanat bahçesini mutlaka görmenizi öneririz. Bermuda Maritime Museum Bermuda ülkesinde yer alan önemli tarihi müzelerden biridir. Bu müzeyi de ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca masmavi bir denize sahip olan Spanish Point, Bermuda seyahatinizde mutlaka görmeniz gereken yerler arasında önerdiğimiz bir mekandır. Bermuda ülkesini ziyaret etmek için Bermuda vizesi almanız şartı aranmaktadır.

Sizde bu ülkeyi ziyaret etmek istiyorsanız vize almalısınız. Bermuda turistik vize işlemleri için Bermuda turistik vize formunu doldurmanız gerekmektedir. Bu ülke için vize başvuruları İngiltere Başkonsolosluğunda gerçekleşmektedir. Başvurunuz sırasında otel rezervasyon belgenizde istenebileceğini için yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca pasaportunuzun en az 6 aylık geçerlilik süresi olmalı ve yeni çekilmiş bir vesikalık fotoğrafınızı yanınızda bulundurmalısınız.

Bermuda aile ziyareti vizesi işlemleri için ise aile ziyareti vizesi formu doldurmanız gerekmektedir. Ayrıca eğer aileniz tarafından gönderilen bir davetiyeniz olursa vize başvuru işlemlerinizi daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bermuda ülkesine seyahatinizi ticari amaçlı olarak gerçekleştiriyorsanız Bermuda vizesi için gerekli evraklar arasında bazı ek şeyler bulunmaktadır.

Eğer sizde Bermuda ülkesine seyahatinizi ticari amaçlı gerçekleştiriyorsanız Bermuda ticari vize formunu doldurmanız gerekmektedir. Ayrıca pasaportunuzun süresi en az 6 aylık geçerli olmalı ve bir adet vesikalık fotoğrafınız olmalıdır. Bunun dışında pasaportunuzda vize işlemleri için boş bir sayfa bulunmalıdır. Ayrıca çalışacağınız kurumdan, tüzel kişiden veya şirketten gelen bir davetiyeniz olmalıdır. Bu davetiye olmadan vize başvuru işlemlerinizi gerçekleştiremezsiniz. Başvuru formunuza iş bilgileriniz ayrıntılı bir şekilde yazmanız gerekmektedir. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra başvurunuzu tamamlamak için vize ücretinizi ödemeniz gerekmektedir. Yani son olarak Bermuda vize ücreti bedelinizi ödeyerek işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.


Önemli Uyarılar

  • Bermuda Adası için vize başvuruları İngiltere Başkonsolosluğuna yapılmaktadır.
  • Normal (Bordo) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmatadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı ingilizce olarak yazılmış vize talep dilekçesi.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi. (A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.(A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı ingilizce olarak yazılmış vize talep dilekçesi.)
  • SSK işe giriş bildirgesi
  • Son 3 aylık maaş bordrosu
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi. (A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.(A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı ingilizce olarak yazılmış vize talep dilekçesi.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi. (A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.(A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı ingilizce olarak yazılmış vize talep dilekçesi.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi. (A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.(A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı ingilizce olarak yazılmış vize talep dilekçesi.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi. (A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.(A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı ingilizce olarak yazılmış vize talep dilekçesi.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi. (A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.(A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
Ev Hanımları
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı ingilizce olarak yazılmış vize talep dilekçesi.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi. (A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.(A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı ingilizce olarak yazılmış vize talep dilekçesi.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi. (A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.(A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.