Aruba

ARUBA

Ülke Hakkında

Hollanda’ya bağlı olan Aruba Küçük Antiller Adalar topluluğundan Venezuela’ya yakın bir konumda olan küçük ve turistik bir adadır. Aruba’nın resmi dili Felemenkçe ve Papiamento olmasına karşın halın birçoğu İngilizce veya İspanyolca bildiğinden bu dillerden herhangi birini biliyorsanız şehirde tatil yapmakta ve seyahat etmekte zorluk çekmez, rahatlıkta zaman geçirebilirsiniz. Aruba bir ada şehri olduğundan uzun ve temiz sahilleriyle adından sıkça söz ettirmekte ve her yıl binlerce turisti ağırlamaktadır. Aruba’da bolca etkinlik ve aktivite de yapılmaktadır. Hem uluslararası etkinlikler konusunda hem de bölgesel Karayip festivalleri, spor müsabakaları, yarışmalar, müzik ve sanat festivalleri konusunda oldukça aktif bir rol oynamaktadır. Aruba’da bulunan Arikok Parkında saatlerce huzurlu bir yürüyüş yapabilir, kitap okuyabilir veya golf oynayabilirsiniz. Dalga koşullarından dolayı rüzgar sörfü ve uçurtma sörfü de bölgede yapılabilmektedir. Su sporlarının doyasıya tadını çıkarmak istiyorsanız Aruba tatili isabetli bir karar olacaktır. Aruba’ya gitmek isteyen Türk vatandaşlarının ise Aruba vizesi almaları gerekiyor.

Aruba vizesi için gerekli evraklar arasında en az 3 ay geçerliliği olan ve boş sayfaları bulunan bir pasaport, başvuranın kendi el yazısıyla imzaladığı bir başvuru formu, arka fonu açık renkli olan 2 adet vesikalık fotoğraf ve gidiş, dönüş uçuş rezervasyonu bulunuyor. Aruba’ya turistik gezi amaçlı gitmek istiyorsanız Aruba turistik vize alarak adayı ziyaret edebilirsiniz. Adaya girişinizde Aruba’ya giriş nedeninizi açık bir şekilde görevlilere bildirmenizi öneririz. Aksi takdirde ülkeye girişte sorun yaşayabilirsiniz. Aruba seyahatinizi ticari amaçla yapacaksınız Aruba ticari vizealmanız gerekmektedir. Ticari amaçla yapacağınız seyahatler için şirket yetkililerinin imza sirküleri, şirket banka hesap cüzdanı, şirket davetiyesi gibi ek evraklarda talep edilmektedir. Evraklarınızın eksizsiz olduğunu teyit etmenizi öneririm. Aruba vize başvurunuzu yaptıktan sonraAruba vize ücreti ödemenizi de gerçekleştirerek işlemlerinizi tamamlayabilir ve vizenizi ülkenin onayına sunabilirsiniz. Eğer bir yakınınız Aruba’da bulunuyorsa Aruba aile ziyareti vizesi için başvurabilir ve vizenizi daha kolay bir şekilde temin edebilirsiniz. Geçerli çok girişli Schengen vizeniz bulunuyorsa vize başvurusu yapmadan da adayı ziyaret edebilirsiniz. 


Önemli Uyarılar

  • Aruba Adaları için vize başvuruları Hollanda Konsolosluğuna yapılmaktadır.
  • Normal pasaportlardan vize istenmektedir.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Bağ-kur hizmet dökümü yada emekli ise emeklilik cüzdan fotokopisi
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • İmza beyannamesi fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • İmza beyannamesi fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal Aruba Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Bağlı bulunduğu makamdan onaylı, çalıştığına dair görev ve izin yazısı
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Aldığı maaşı net gösteren banka hesap cüzdanı ve banka emeklilik maaşı kartı fotokopisi.
  • Resmi kurum görev kimlik kartının önlü ve arkalı fotokopisi.
  • Maaş bordrosu (Son 3ay)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal Aruba Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Emeklilik cüzdanı.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
Ev Hanımları
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Federal Aruba Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış, tüm masrafların eşi tarafından karşılanacağını ve gidiş amacını belirten dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Eşine ait iş evrakları.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Federal Aruba Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış, tüm masrafların kendileri tarafından karşılanacağını belirten ebeveynler tarafından imzalanmış dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Yeni tarihli orjinal öğrenci belgesi.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Ebeveynlerin iş evrakları.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
  • Muvafakatname (18 yaşından küçük olan çocuklar için noter onaylı orjinal muvafakatname istenmektedir.)

Konsolosluk Adresleri

Aruba Başkonsolosluğu
İstiklal Cad. No: 393, Beyoğlu , İSTANBUL
T : 0212 393 21 21
F : 0212 292 50 31

Gerekli Belgeler

Aşağıdaki listeyi dikkatlice okuyup başvurunuzun sorunsuz bir şekilde yürütülebilmesi için belgeleri eksiksiz olarak başvuru sırasında yanınızda bulundurunuz.

Fotoğraf Ölçü Bilgileri