Yeni Zelanda

YENİ ZELANDA

Önemli Uyarılar

  • Yeni Zelanda ülkesine gidecek yolcular için tüm vize başvuruları Ankara'dan yapılmaktadır.
  • Yeni Zelanda Büyükelçiliği müracaat sırasında tüm evrakların orjinalini veya noter onaylı nüshalarını görmek istemektedir.
  • Normal (Bordo) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını ve tarihini belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • SSK İşe giriş bildirgesi
  • Son 3 aylık maaş bordrosu (Kaşeli-İmzalı)
  • SGK 4a Hizmet Dökümü
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Uçak ve Otel rezervasyonu.
  • Kimlik Fotokopisi
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • İmza beyannamesi fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Kimlik fotokopisi.
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal Yeni Zelanda Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Bağlı bulunduğu makamdan onaylı, çalıştığına dair görev ve izin yazısı
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Resmi kurum görev kimlik kartının önlü ve arkalı fotokopisi.
  • Maaş bordrosu (Son 3ay)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal Yeni Zelanda Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Emeklilik cüzdanı.
  • Aldığı maaşı net gösteren banka hesap cüzdanı ve banka emeklilik maaşı kartı fotokopisi.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
Ev Hanımları
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Federal Yeni Zelanda Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış, tüm masrafların eşi tarafından karşılanacağını ve gidiş amacını belirten dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Eşine ait iş evrakları.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Federal Yeni Zelanda Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış, tüm masrafların kendileri tarafından karşılanacağını belirten ebeveynler tarafından imzalanmış dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Yeni tarihli orjinal öğrenci belgesi.
  • Ebeveynlerin iş evrakları.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Muvafakatname (18 yaşından küçük olan çocuklar için noter onaylı orjinal muvafakatname istenmektedir.)

Konsolosluk Adresleri

Yeni Zelanda Konsolosluğu
İnönü Cad. 92/3 , Taksim , İSTANBUL
T : (0212) 244 02 72
F : (0212) 251 40 04

Gerekli Belgeler

Aşağıdaki listeyi dikkatlice okuyup başvurunuzun sorunsuz bir şekilde yürütülebilmesi için belgeleri eksiksiz olarak başvuru sırasında yanınızda bulundurunuz.

Ek Formlar
Fotoğraf Ölçü Bilgileri