Kiribati

KİRİBATİ

Ülke Hakkında

Kiribati Cumhuriyeti, Büyük Okyanus'un orta kesiminde, takımadalardan oluşan bir ada ülkesidir. Güneşi ilk gören ülke konumundadır. Tropikal iklim olduğu için hava sıcak ve nemlidir. Doğal kaynakları az olduğu için ülke ekonomisi azdır. İhraç ettikleri tek ürün hindistancevizidir. Tarım azdır. Kiribatiye gezi düşünenler tropikal meyve ve pirinç sevdiklerinde yörenin keyfine varacaklardır. Deniz turu sevenler için güzel bir yerdir. Değişik balık türlerini dalış turları ile keşfedebilirsiniz. Hindistan ağacı ormanlarının egzotik büyüsüne kapılmamak elde değildir. Doğanın esintileri okyanusun güzelliği ile buluşup size güzellikler yaşatacaktır. Küçük bir yer ve insanları sıcakkanlıdır. Kiribati vizesi ile sizler keşfedilmemiş güzellikleri tanıyacaksınız. Kiribati kendine has doğal güzellikleri ve manzarası sizleri büyüleyecektir. Doğal yaşamı sevenler için güzel bir gezi programı olacaktır. Halkın yaşayışını yakından incelerken bol bol manzara resimleri çekebileceksiniz. Ulaşımı kolay olduğu için Kiribati gezisi sırasında sıkıntı çekmezsiniz. Güzel ülkeyi gezmenizi tavsiye ederiz.

Kiribati vizesi için gerekli evraklar itinalı bir şekilde tamamlanmalıdır. Kiribati’nin ülkemizde temsilciliği olmadığı için işlemlerinizi Kiribati Hamburg Konsolosluğu aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. Ekspresvize danışmanlık şirketi olarak sizlere zamandan kazandırıcı işlemler yaptırabiliriz. Sizlerin bilgileri alındıktan sonra gerekli sürelerde vize almanız hız kazanmış olacaktır. Kiribati turistik vize işlemlerinde pasaportlarınız süresi 6 ay geçerliliği olan pasaportunuz olmalıdır. Kiribati ticari vize işlemlerinde sizlere davetiye gönderilmesi gereklidir. Kiribati vize ücreti sizlerin ödeyeceği tutardır. Kiribati vize işlemleri sırasında konsolosluğa hazır evraklarınız ile bizzat gitmeniz gereklidir.

Bordo(umumi), yeşil(hususi), Gri(hizmet)ve diplomatik pasaportluların hepsi vize alacaktır.Kiribati aile ziyareti vizesi için davetiye aldığınız zaman işlemleriniz daha hızlı bir şekilde gerçekleşir. Sizler evraklarınızı gününden önce hazırlamanız gereklidir. Danışmanlık şirketlerine evraklarınızı verdiğiniz zaman firmalar sizler adına hızlı olarak çalışmalarını sürdürürler. Zamandan kazanmış olursunuz. Konsolosluk görüşmesinde kesinlikle randevunuza zamanında gelmelisiniz. Kiribati gezisi öncesi vize işlemlerinin gerçek bilgilerden oluşması önemlidir. İnternet üzerinden vize işlemlerinizi online olarak takip edebilirsiniz. Rapor aldığınız zaman asıllarını da dosyaya eklemeniz gereklidir. Konsolosluk işlemlerinde sizlere bazı sorularda sorulur. Türkçe olarak yanıtlayabilirsiniz. İşlemlerinizin takibi 14 gün içerisinde sonuçlanır.


Önemli Uyarılar

  • Normal (Bordo) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • İmza beyannamesi fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • İmza beyannamesi fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal Kiribati Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Bağlı bulunduğu makamdan onaylı, çalıştığına dair görev ve izin yazısı
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Resmi kurum görev kimlik kartının önlü ve arkalı fotokopisi.
  • Maaş bordrosu (Son 3ay)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal Kiribati Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Emeklilik cüzdanı.
  • Aldığı maaşı net gösteren banka hesap cüzdanı ve banka emeklilik maaşı kartı fotokopisi.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
Ev Hanımları
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Federal Kiribati Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış, tüm masrafların eşi tarafından karşılanacağını ve gidiş amacını belirten dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Eşine ait iş evrakları.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Federal Kiribati Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış, tüm masrafların kendileri tarafından karşılanacağını belirten ebeveynler tarafından imzalanmış dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Yeni tarihli orjinal öğrenci belgesi.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Ebeveynlerin iş evrakları.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Muvafakatname (18 yaşından küçük olan çocuklar için noter onaylı orjinal muvafakatname istenmektedir.)

Gerekli Belgeler

Aşağıdaki listeyi dikkatlice okuyup başvurunuzun sorunsuz bir şekilde yürütülebilmesi için belgeleri eksiksiz olarak başvuru sırasında yanınızda bulundurunuz.

Başvuru Formu
Fotoğraf Ölçü Bilgileri