Rusya

RUSYA

Önemli Uyarılar

  • Türk vatandaşlarına vize uygulanmaktadır.
  • Ülke girişinde uçak bileti, seyahat sigortası, otel rezervasyonu veya davetiye istenebilir.Bu tür evraklarınızı yanınızda bulundurunuz.
  • Pasaportunuzun en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir.

Turistik amaçlı vize diğer ülke ve diğer ülke vatandaşlarına kısa süreli turistik ziyaret yapma hakkı verir (kültürel etkinliklere katılma, turistik gezi, görülmeye değer yerlerin ziyaret etmeleri için).

Tur operatörlüğü faaliyeti gösteren yabancı turisti karşılayacağına dair Rusya teşkilatının kabul onay belgesine istinaden verilir. 

Turistik vize ile Rusya Federasyonunda maksimum kalma süresi 30 gündür.

Aynı zamanda kısa süreli iş görüşmelerine, sergilere, açık arttırmalara, aynı zamanda tıbbi konsültasyonlara ve incelemelere iştirak etmek üzere ülkeye giriş imkanı verilir. Bu durumda yabancı turistin kabul edilmesi ile ilgili “Seyahat amacı” satırında “amaçlı turistik gezi” olduğu belirtilir, vize ise turistik giriş belgesinde belirtilen süreye uygun olarak (maksimum 30 gün için) etkinliğin düzenlenmesi için gerekli olan gün sayısına göre verilir.

Turistik vize ya bir girişli yada iki girişli Rusya’ya giriş hakkı sağlar.

İki girişli vize  -Yabancı vatandaşa Rusya’da kaldığı süre içerisinde Rusya’ya komşu olan ülkelerin ziyareti (yakınında bulunan ülkeler (BDT, Baltık ülkeleri gibi) veya bu ülkelerden (örneğin Çin, Moğolistan’dan) dönüşte Rusya topraklarında geçmesi öngörülmüş ise, iki girişli turistik vize verilir. Bu esnada güzergah, tur operatörünün turistik hizmet sunumu anlaşmasında değil, turistik belgede belirtilmelidir (veya kendisini kabul eden Rus teşkilatı tarafından düzenlenen belgede teyit edilmelidir). 

Turistik amaçlı vize diğer ülke ve diğer ülke vatandaşlarına kısa süreli turistik ziyaret yapma hakkı verir (kültürel etkinliklere katılma, turistik gezi, görülmeye değer yerlerin ziyaret etmeleri için).

Tur operatörlüğü faaliyeti gösteren yabancı turisti karşılayacağına dair Rusya teşkilatının kabul onay belgesine istinaden verilir. 

Turistik vize ile Rusya Federasyonunda maksimum kalma süresi 30 gündür.

Aynı zamanda kısa süreli iş görüşmelerine, sergilere, açık arttırmalara, aynı zamanda tıbbi konsültasyonlara ve incelemelere iştirak etmek üzere ülkeye giriş imkanı verilir. Bu durumda yabancı turistin kabul edilmesi ile ilgili “Seyahat amacı” satırında “amaçlı turistik gezi” olduğu belirtilir, vize ise turistik giriş belgesinde belirtilen süreye uygun olarak (maksimum 30 gün için) etkinliğin düzenlenmesi için gerekli olan gün sayısına göre verilir.

Turistik vize ya bir girişli yada iki girişli Rusya’ya giriş hakkı sağlar.

İki girişli vize  -Yabancı vatandaşa Rusya’da kaldığı süre içerisinde Rusya’ya komşu olan ülkelerin ziyareti (yakınında bulunan ülkeler (BDT, Baltık ülkeleri gibi) veya bu ülkelerden (örneğin Çin, Moğolistan’dan) dönüşte Rusya topraklarında geçmesi öngörülmüş ise, iki girişli turistik vize verilir. Bu esnada güzergah, tur operatörünün turistik hizmet sunumu anlaşmasında değil, turistik belgede belirtilmelidir (veya kendisini kabul eden Rus teşkilatı tarafından düzenlenen belgede teyit edilmelidir). 

Ticari vize Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, diğer ülke vatandaşlarına ve vatandaşlığı olmayan  vatandaşlara Rusya Federasyonuna iş seyahati(müzakerelerde bulunma, seminere, konferansa katılma, iş ortakları ile görüşme düzenleme amacı ile) giriş yapmak isteyen yabancı vatandaşlara verilir.

Rusya Federasyonu Federal Göç Şubesi (FMS Rossii), Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı (MID Rossii)   tarafından düzenlenen davetiyeye veya teşkilatın yazılı müracaatına istinaden verilir. (Eğer iki devlet arasında karşılıklı anlaşmada öngörülmüş ise )

90 günlük geçerlilik süresi olan tek girişli veya iki girişli veya (Rusya Federasyonunun uluslararası anlaşmaları ile aksi öngörülmemiş ise)   1 yıl süreli çok girişli kullanılmak üzere vizeler verilir .

Şu hususlara dikkat edeniz! Çok girişli ticari vize ile Rusya Federasyonu topraklarında kalma süresi her 180 günde 90 günü geçemez. 


Ortak Belgeler

Bir girişli veya iki girişli turistik vizelerin düzenlenmesi için gereken evraklar:

  1. Tur operatörlüğü faaliyeti gösteren Rusya teşkilatının yabancı turisti kabul onay belgesi, tek federal tur operatör kayıtları içeriğinde detayları bulunacak belgedir; (sadece orjinal)
     
  2. Vize süresinin bitiminden itibaren 6 ay boyunca geçerli olan ve vizelerin basılması için en az 2 boş sayfası bulunan yurt dışı pasaportu;
     
  3. Visa.kdmid.ru web sayfasında doldurulmuş, yazıcıdan dökülmüş ve beyanda bulunan tarafından imzalanmış olan vize anketi;
    (Belgelerin sunulacağı yerin seçiminde, belgelerinizi sunmayı düşündüğünüz vize merkezini belirtmelisiniz 
    (İstanbul’daki Vize merkezi, Ankara’daki Vize merkezi, Antalya’daki Vize merkezi, Trabzon’daki Vize merkezi)

     
  4. Açık fonda 3,5x4,5 cm formatında, önden çekilmiş net görüntülü, koyu renkli olmayan gözlük camları ve başı kapalı olmayacak şekilde (ulusal veya dini inançlarından dolayı pasaport fotoğrafında başı kapalı olanlar hariç) renkli fotoğraf;
     
  5. Avrupa birliği vatandaşları için Rusya Federyasyonu sınırları içerisinde vize süresini karşılayan sağlık sigortası talep edilmektedir.

Şu hususlara dikkat ediniz! Konsolosluk şubesi vizenin düzenlenmesinde ek evraklar talep edebilir, konuşma için davet edebilir veya vize düzenleme süresini uzatabilir.

 

Bir girişli,iki girişli ve çok girişli ticari vizelerin düzenlenmesi için gereken evraklar:

  1. Rusya Federasyonu Federal Göç Şubesi tarafından düzenlenen Rusya Federasyonuna giriş davetiyesi; Veya
     
  2. Rusya Dışişleri Bakanlığının vize verilmesi ile ilgili kararı; 
     
  3. Vize süresinin bitiminden itibaren 6 ay boyunca geçerli olan ve vizelerin basılması için en az 2 boş sayfası bulunan yurtdışı pasaportu;
     
  4. Visa.kdmid.ru web sayfasında doldurulmuş, yazıcıdan çıktısı alınmış ve beyanda bulunan tarafından imzalanmış olan vize anketi;
    (Belgelerin sunulacağı yerin seçiminde, belgelerinizi sunmayı düşündüğünüz vize merkezini belirtmelisiniz 
    (İstanbul’daki Vize merkezi, Ankara’daki Vize merkezi, Antalya’daki Vize merkezi, Trabzon’daki Vize merkezi))

     
  5. Açık fonda, 3,5x4,5 cm formatında, önden çekilmiş net görüntülü, koyu renkli olmayan gözlük camları ve başı kapalı olmayacak şekilde (ulusal veya dini inançlarından dolayı pasaport fotoğrafında başı kapalı olanlar hariç) renkli fotoğraf;
     
  6. Avrupa birliği vatandaşları için Rusya Federyasyonu sınırları içerisinde vize süresini karşılayan sağlık sigortası talep edilmektedir.

Şu hususlara dikkat ediniz! Konsolosluk şubesi vizenin düzenlenmesinde ek evraklar talep edebilir, konuşma için davet edebilir veya vize düzenleme süresini uzatabilir.

Gerekli Diğer Evraklar


Konsolosluk Adresleri

Rusya Başkonsolosluğu
İstiklal Cad. 219-225A, Beyoğlu , İstanbul
T : (212) 292 51 01-02-03
F : (212) 293 23 58, 249 05 07
W : visavitr@rambler.ru
E : rambler.ru