Litvanya

LİTVANYA

Ülke Hakkında

Kuzey Avrupa'da bulunan, üç Baltık devletinden biridir. Ilıman iklime sahiptir. Bozulmamış doğası turistlerin ilgisini çeker. Sahilleri, Arnavut Kaldırımları ile güzel ve gezilmesi gerekli bir ülkedir. Başkent Vilnius’da farklı mimarisi, kiliseleri, yeşil parkları,eğlence hayatı çok yaygındır. Özellikle UNESCO listesindeki eski kent olması şehre ayrı bir önem kazandırır. Gediminas Caddesi ve Kulesi, Kraliyet Sarayı, Katedral Meydanı,  Başkanlık Sarayı gezilmesi gerekli yerleridir. Trakai Ada Kale, Kaunas Kalesi, çam ormanları olan Palanga ülkeye ayrı bir güzellik katar. Aukstaitija Ulusal Parkı ve Druskininka doğayı sevenler için cennettir. Labanoras Bölge Parkı, Moletai Göller Bölgesi, yel değirmenleri bulunan Belmontas sizlere güzellikleri sunacaktır. Ülkede tarih öncesi dönemlere ait birçok gezilmesi gerekli kaleler bulunur. Litvanya vizesi alarak doğal güzellikleri ve eğlence hayatını keşfedeceksiniz.

Litvanya vizesi için gerekli evraklar özellikle başvuru formu dikkatli şekilde hazırlanmalıdır. Eksik olan belgelerle işlem yapmazlar. Litvanya turistik vize için otel tarafından onaylı evrak gereklidir. Pasaport süreniz en az 6 ay yenilenmiş olması önemlidir. Litvanya ticari vizeişlemlerinde şirket davetiyesi yanınızda bulunsun. Normal pasaportlara vize istenir. Hususi, hizmet ve diplomatik pasaportlara vize uygulanmaz. Litvanya vizeleri için özellikle pasaportlarınızın hasar görmemiş olmamasına dikkat ediniz. Randevu saatinizde özellikle zamanında bulunun. Konsolosluklarda en önemli kural zamanında yetişmenizdir.

Litvanya aile ziyareti vizesi için gerekli evraklar kısmında davetiyenizin aile tarafından verilmiş olması önemlidir. Litvanya vize ücreti işlemlerinizin ödeneceği tutardır. Danışmanlık şirketleri sizler adına işlemlerinizi takip ederler. Danışmanlık hizmetleri sizlere büyük kolaylıklar sağlar. Firmalar sizlerden belirli bilgiler isteyerek işlemlerinizi başlatırlar. Belgelerin her zaman orijinal ya da noter onaylı olması vize almanızı kolaylaştırır. İlk kez Litvanya’ya gidecek olanlar ise bazı durumlarda mülakattan geçebilirler. Konsolosluk sizlere randevu saati verdiğinde saatinizde gitmezseniz sizlerin vize süresinde tekrar gecikmeler yaşanır. Sınırda güvenlik bazı belgeler sizlerden isteyebilir. Otel rezervasyonu, seyahat sağlık sigortası ve kalacağınız yerler için davetiyelerin yanınızda bulunması önemlidir. İnternetten vizenizin onaylanıp onaylanmadığını online yolu ile takip edebilirsiniz. İş günlerinde vize işlemlerinizi gününde yaptırmanız zamandan kazanmanızı sağlar.


Önemli Uyarılar

  • Normal (Bordo) pasaportlara vize istenmektedir.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal Litvanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe.
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal Litvanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe.
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Maaş bordrosu (Son 3ay)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • SSK işe giriş bildirgesi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • SSK hizmet dökümü. (sgk.gov.tr adresinden yada SGK müdürlüklerinden alınabilir.)
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal Litvanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • İmza beyannamesi fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal Litvanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • İmza beyannamesi fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Bağlı bulunduğu makamdan onaylı, çalıştığına dair görev ve izin yazısı
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Resmi kurum görev kimlik kartının önlü ve arkalı fotokopisi.
  • Maaş bordrosu (Son 3ay)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Emeklilik cüzdanı.
  • Aldığı maaşı net gösteren banka hesap cüzdanı ve banka emeklilik maaşı kartı fotokopisi.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
Ev Hanımları
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Federal Litvanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış, tüm masrafların eşi tarafından karşılanacağını ve gidiş amacını belirten dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Eşine ait iş evrakları.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Federal Litvanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış, tüm masrafların kendileri tarafından karşılanacağını belirten ebeveynler tarafından imzalanmış dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Yeni tarihli orjinal öğrenci belgesi.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Ebeveynlerin iş evrakları.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Muvafakatname (18 yaşından küçük olan çocuklar için noter onaylı orjinal muvafakatname istenmektedir.)

Konsolosluk Adresleri

Litvanya Başkonsolosluğu
Çavuşbaşı cad.No:33 81640 , Kavacık, İstanbul
T : (0216) 425 05 00
F : (0216) 425 04 97 98
W : borova@borova.com
E : www.litvanyakonsoloslugu.com/