İngiltere

İNGİLTERE

Ülke Hakkında

Büyük Britanya Adası’nın merkezinde yer alan İngiltere, birleşik krallığı oluşturan Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda devletleri arasında ülkenin en büyük ve merkezi konumundaki ülkedir. İngiltere siyasi olarak monarşi ile yönetilmektedir. 5. yy. ülkeyi işgal eden Saksonlar ve Cermen halkından olan Anguslar tarafından kurulan ülke Avrupa’nın en köklü tarihi ve kültürüne sahip ülkelerinden biridir. Toprakları Büyük Britanya’nın üçte ikisini kaplamakta olan İngiltere’de ülkeyi ikiye ayırmakta olan Pennine Dağları dışında genellikle küçük tepelerden oluşmaktadır. İngiltere’nin doğusunda yoğun olarak tarım yapılmakta olan Fens bölgesi genel düzlük ve bataklıklardan oluşmaktadır.

"Golf stream" sıcak su akıntısının etkisi ile değişken bir iklime sahip İngiltere’de yazlar serin kışlar ise yumuşak geçmektedir. İngiltere topraklarının ilk bilinen yerlileri Keltler’dir. M.S. 1. yüzyılda Batı Avrupa’nın devamında İngiltere’yi de feth eden Romalılar ülkeye Britanya adını vermişlerdir. İngiltere genelinde Birleşik Krallık olarak ülkenin adı Avrupa’da ise ülkeyi 5. y.y. da ülkeyi işgal eden halk olan Angle ve toprak anlamına gelen “terra” nın birleşimi ile İngiliz halkı anlamında İngiltere şeklinde hitap edilmektedir.  Avrupa’da yer alan diğer ülkelere oranla geleneklerine bağlılıkları ile bilinen İngiliz halkı, kanunlara ve güvenlik güçlerine son derece saygılı olduklarından ülkede görev yapan polis silah taşıma ihtiyacı duymaz.

İş, eğitim ya da gezi amaçlı İngiltere seyahati için öncelikle yapılması gereken işlem vize başvurusudur. İngiltere vizesi almak üzere yapılacak başvuruda mesleki duruma göre değişikli gösteren özel belgeler ile birlikte; 2 adet resim(son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak), İngiltere vize başvuru formu (VAF1 formu) yolcu tarafından siyah tükenmez kalemle İngilizce olarak doldurulmuş olarak ve pasaportun ilk 4 sayfasının fotokopisi gibi belgelerin hazırlanması gerekmektedir.

İngiltere’de Gezilecek Ve Yapılacaklar Önerileri

Ülkenin her bölgesinde farklı özelliklere sahip birçok gezilecek alan bulunmakla birlikte özellikle Londra ve çevresinde yer alan; Buckingham Palace, British Müzesi, Trafalgar Square, London Eye, National Galeri, Oxford Caddesi, Leicester Square, , Hyde Park, St. Pauls Katedrali, Camden Town, Greenwich, Covent Garden, Westminster Abbey, Regent's Street ve Tottenham Court Road gibi alanlar ülkeyi ziyaret edenler tarafından tercih edilmektedir.

Ülkenin başkenti olan Londra, aynı zamanda nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu en büyük kentidir. Londra dışında birçok büyük ve gelişme şehre sahip ülke de özellikle sahip oldukları tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürel aktiviteleri ile görülmesi gereken; Liverpool, Nottingham, Northampton, Oxford, Cardfiff, Newpord, Tozfaen, Belfast, Down ve Iyrone, Cambridge, Birmingham ve Derby şehirleridir.

Küresel çapta birçok markanın merkezi mağazalarının bulunduğu İngiltere’de halkın büyük birçoğu akşamları zamanlarını ünlü İngiliz pub’ ları olarak bilinen barlarda geçirmektedir. Hafta sonları sokaklara kadar taşan eğlenceleri ile bilinmekte olan publar İngiliz halkını ve kültürünü tanımak isteyenlerin mutlaka görmesi önerilen alanlardandır. Köklü ve gelişmiş bir kültüre sahip İngiltere’de birçok sanatsal zevke uygun tiyatro ve şov merkezleri bulunmaktadır. Ülkede Thames Nehrigüney kısmında Southbankyürüyüş yolu üzerinde yapılacak yürüyüşle gerçek İngiliz yaşam tarzını anlamak isteyenler için önerilen bir etkinliktir. Bu büyük kültürü ve ülkeyi tanımak ve keyifli bir seyahat yapmak için İngiltere vizesive biletialmak yeterlidir.


Önemli Uyarılar

  • Verilen randevu tarihinde şahsen gelinmesi gerekmektedir.
  • Normal (Bordo) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (İnternet üzerinden online doldurulmaktadır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı "ingilizce olarak yazılmış" vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi. 
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru imzalanmış olmalıdır.)
  • Antetli kağıda Gidiş amacını belirten, Federal İngiltere Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • SSK İşe giriş bildirgesi
  • Son 3 aylık maaş bordrosu (Kaşeli-İmzalı)
  • SGK 4a Hizmet Dökümü
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Uçak ve Otel rezervasyonu.
  • Kimlik Fotokopisi
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (İnternet üzerinden online doldurulmaktadır.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal İngiltere Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • İmza beyannamesi fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (İnternet üzerinden online doldurulmaktadır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı "ingilizce olarak yazılmış" vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • İmza beyannamesi fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (İnternet üzerinden online doldurulmaktadır.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal İngiltere Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Maaş bordrosu (Son 3ay)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (İnternet üzerinden online doldurulmaktadır.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal İngiltere Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Emeklilik cüzdanı.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
Ev Hanımları
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (İnternet üzerinden online doldurulmaktadır.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal İngiltere Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (İnternet üzerinden online doldurulmaktadır.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal İngiltere Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Yeni tarihli orjinal öğrenci belgesi. (İngilizce tercüme edilmiş olması gerekmektedir.)
  • Muvafakatname (18 yaşından küçük olan çocuklar için noter onaylı orjinal muvafakatname istenmektedir.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Ebeveynlerin iş evrakları.

Konsolosluk Adresleri

İngiltere Başkonsolosluğu
Meşrutiyet Cad. No: 34 , Beyoğlu Tepebaşı , İSTANBUL
T : (212) 334 64 00
F : (212) 334 64 01