Bulgaristan

BULGARİSTAN

Ülke Hakkında

Balkanların gözde ülkelerinden biri olan Bulgaristan sizler için önereceğimiz, seyahat edilmesi gereken ülkelerden biridir. Bulgaristan’da yer alan Şumen sizler için tavsiye edeceğimiz en önemli mekanlar arasındadır. Burada eskiden beri her zaman Türkler yaşadığı için bizim tarihi kalıntılarımızı ve kültürümüzü taşımaktadır. Bu yüzden bu mekanı ziyaret ederek burada bulunan iki camiyi de mutlaka görmenizi tavsiye ederiz. Smolyan dağları oldukça hoş bir manzaraya sahip olan bir yerdir. Macera sevenler için önereceğimiz bu mekanda isterseniz Pamporovo kayak merkezine uğrayarak kayak yapma fırsatını da elde edebilirsiniz. Ayrıca Smolyan’da oldukça hoş dağ evleri de bulunmaktadır. Eğer tatilinizi sakin, huzurlu ve dinlenerek geçirmek istiyorsanız buraya seyahat etmenizi tavsiye ederiz. Bulgaristan seyahatiniz için Bulgaristan vizesi almanız gerekmektedir.

 Eğer Bulgaristan seyahatinizi turistik amaçla gerçekleştiriyorsanız, Bulgaristan turistik vizeformuna ihtiyacınız olacaktır. Bu formun yanında bir adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf ve pasaportunuzun geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır. Sadece bu belgelerle turistik vize işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonra yapmanız gereken ise vize işlemleri için gereken ücreti ödeyerek onayını beklemek olacaktır.

Bulgaristan ticari vize işlemleri için ise yapmanız gereken birkaç ek işlem bulunmaktadır. Eğer başvurunuzu ticari amaçla, orada çalışmak için istiyorsanız öncelikle diğer vize başvurularında olduğu gibi en az 6 aylık geçerlilik süresi olan pasaportunuz olmalı, bir adet vesikalık fotoğrafınız olmalı ve ticari vize başvurusu yapacağınız için ticari vize başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Bunlar dışında sigorta belgeleriniz de başvuru sırasında gerekmektedir. AyrıcaBulgaristan vizesi için gerekli evraklar arasında çalışacağınız şirketten gelen bir davetiye belgesine de ihtiyacınız olacaktır. Bunların dışında konsolosluğa sizin adınıza yazılmış, ticari amaçlı vize başvurusu yaptığınızı anlatan bir dilekçe yazılmalıdır. Daha sonra başvurunuzu yapıp birkaç gün içinde sonucu öğrenebilirsiniz.

Bulgaristan’a seyahatinizi aile ziyareti için gerçekleştiriyorsanız eğer Bulgaristan aile ziyareti vizesi işlemleri için mutlaka konsolosluğa gitmeniz gerekmektedir. Bu tür başvurular için şahıs olarak konsolosluğa giderek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Aile ziyareti vizesi formunu doldurarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonra Bulgaristan vize ücreti bedelini ödeyerek işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.


Önemli Uyarılar

  • Aile ziyareti vizesi başvurularında, şahsen konsolosluğa gelinmesi gerekmektedir.
  • Normal (Bordo) pasaportlara vize istenmektedir.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara 90 güne kadar vize uygulanmamaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Otel rezervasyonu (Bulgaristan'dan Türk operatörlüğü tarafından yapılan rezervasyon kabul edilir.)
  • Uçak rezervasyonu
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Maaş bordrosu (Son 3ay)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • SSK işe giriş bildirgesi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Otel rezervasyonu (Bulgaristan'dan Türk operatörlüğü tarafından yapılan rezervasyon kabul edilir.)
  • Uçak rezervasyonu
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
  • SSK hizmet dökümü. (sgk.gov.tr adresinden yada SGK müdürlüklerinden alınabilir.)
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • İmza beyannamesi fotokopisi.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Otel rezervasyonu (Bulgaristan'dan Türk operatörlüğü tarafından yapılan rezervasyon kabul edilir.)
  • Uçak rezervasyonu
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • İmza beyannamesi fotokopisi.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Otel rezervasyonu (Bulgaristan'dan Türk operatörlüğü tarafından yapılan rezervasyon kabul edilir.)
  • Uçak rezervasyonu
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal İngiltere Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Bağlı bulunduğu makamdan onaylı, çalıştığına dair görev ve izin yazısı
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Resmi kurum görev kimlik kartının önlü ve arkalı fotokopisi.
  • Maaş bordrosu (Son 3ay)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Otel rezervasyonu (Bulgaristan'dan Türk operatörlüğü tarafından yapılan rezervasyon kabul edilir.)
  • Uçak rezervasyonu
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal İngiltere Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Emeklilik cüzdanı.
  • Aldığı maaşı net gösteren banka hesap cüzdanı ve banka emeklilik maaşı kartı fotokopisi.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Otel rezervasyonu (Bulgaristan'dan Türk operatörlüğü tarafından yapılan rezervasyon kabul edilir.)
  • Uçak rezervasyonu
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
Ev Hanımları
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Federal Bulgaristan Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış, tüm masrafların eşi tarafından karşılanacağını ve gidiş amacını belirten dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Eşine ait iş evrakları.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Otel rezervasyonu (Bulgaristan'dan Türk operatörlüğü tarafından yapılan rezervasyon kabul edilir.)
  • Uçak rezervasyonu
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Federal Bulgaristan Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış, tüm masrafların kendileri tarafından karşılanacağını belirten ebeveynler tarafından imzalanmış dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Yeni tarihli orjinal öğrenci belgesi.
  • Yeni tarihli orjinal öğrenci belgesi.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Ebeveynlerin iş evrakları.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Otel rezervasyonu (Bulgaristan'dan Türk operatörlüğü tarafından yapılan rezervasyon kabul edilir.)
  • Uçak rezervasyonu
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
  • Muvafakatname (18 yaşından küçük olan çocuklar için noter onaylı orjinal muvafakatname istenmektedir.)