Belçika

BELÇİKA

Ülke Hakkında

Lezzetli çikolatalarıyla dünyaca ünlü olan Belçika hem değişik ve hoş tatlarıyla hem de oldukça etkileyici mekanlarıyla herkesi büyüleyen bir ülkedir. Özellikle çikolata şehri olarak bilinen ve oldukça lezzetli çikolataları bulunan Grand- Place hem merkeze yakınlığıyla oldukça kolay ulaşımı olan hem de ziyaret ettiğinizde oldukça eğlenceli vakit geçirebileceğiniz yerler arasında yer almaktadır. Ayrıca müzeleriyle de oldukça bilinen bu ülkeyi ziyaret ettiğinizde eğer müzik ile ilgileniyorsanız oldukça hoşunuza gidecek olan müzik aletleri müzesini mutlaka görmenizi tavsiye ederiz. Bu ve bunun gibi birçok tarihi mekana, değişik lezzetlere ve oldukça hoş manzaralara sahip olan bu ülkeye seyahat etmeniz ve Belçika vizesi işlemleriniz artık çok kolay gerçekleşecek.

Belçika’yı ziyaret etmek için dikkat etmeniz gereken birkaç husus bulunmaktadır. Eğer bu şehri ziyaret etmek istiyorsanız tüm vize işlemlerinizi daha kolay ve daha kısa sürede gerçekleştirmeniz için sizlere belgelerinizi önceden hazırlamanızı tavsiye ederiz. Böylece zamanınızı boşa harcamayarak işlemlerinizi daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Belçika turistik vize işlemleriniz için aldığınız randevuya şahsen kendiniz giderek işlemlerinizi gerçekleştirmelisiniz. Bu yüzden randevunuzu alırken uygun olup olmayacağınıza dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca randevunuzu internet üzerinde kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Eğer sizde bordo yani normal pasaporta sahipseniz Belçika seyahatiniz için vize almanız gerekmektedir. Şimdi sizlere Belçika vizesi için gerekli evraklar konusunda birkaç bilgi vereceğiz. Öncelikle pasaportunuzun süresi vize bitiminden en az 3 ay fazla olmalı ve 6 ay içerisinde çekilmiş bir vesikalık fotoğrafınız bulunmalıdır. Ayrıca pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması gerekmektedir. Belçika ticari vize işlemleriniz içinse iş ile ilgili davetiyeniz de gerekmektedir. Ayrıca başvurunuzun hangi amaçlı olduğunu açık bir şekilde bildirmeniz gerekmektedir. Tüm vize işlemlerinizi bu şekilde oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Eğer Belçika aile ziyareti vizesi istiyorsanız işlemlerinizi daha da kolay gerçekleştirebilirsiniz. Başvurunuzu yaparken bunu belirtmeniz yeterli olacaktır.

Tüm bu işlemlerinizi gerçekleştirdikten sonra yapacağınız şey ise Belçika vize ücreti işleminizi gerçekleştirmek olacak. Son olarak ücretinizi ödeyerek tüm işlemlerinizi gerçekleştirmiş olacaksınız. Ayrıca daha sonra vize işlemi sonucunu öğrenmek için online olarak takip edebilirsiniz.


Önemli Uyarılar

  • Verilen randevu tarihinde şahsen gelinmesi gerekmektedir.
  • Normal (Bordo) pasaportlara vize istenmektedir.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru imzalanmış olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını ve tarihini belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • SSK İşe giriş bildirgesi
  • Son 3 aylık maaş bordrosu (Kaşeli-İmzalı)
  • SGK 4a Hizmet Dökümü
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Uçak ve Otel rezervasyonu.
  • Kimlik Fotokopisi
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • İmza beyannamesi fotokopisi.
  • Bağlı bulunduğu makamdan onaylı, çalıştığına dair görev ve izin yazısı
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal Belçika Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • İmza beyannamesi fotokopisi.
  • Bağlı bulunduğu makamdan onaylı, çalıştığına dair görev ve izin yazısı
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Resmi kurum görev kimlik kartının önlü ve arkalı fotokopisi.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
  • Maaş bordrosu (Son 3ay)
Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal Belçika Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Emeklilik cüzdanı.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Aldığı maaşı net gösteren banka hesap cüzdanı ve banka emeklilik maaşı kartı fotokopisi.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
Ev Hanımları
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Federal Belçika Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış, tüm masrafların eşi tarafından karşılanacağını ve gidiş amacını belirten dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Eşine ait iş evrakları.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Federal Belçika Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış, tüm masrafların kendileri tarafından karşılanacağını belirten ebeveynler tarafından imzalanmış dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Yeni tarihli orjinal öğrenci belgesi.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Muvafakatname (18 yaşından küçük olan çocuklar için noter onaylı orjinal muvafakatname istenmektedir.)
  • Ebeveynlerin iş evrakları.

Konsolosluk Adresleri

Belçika Başkonsolosluğu
Sıraselviler Cad. No: 39 34433 , Taksim , İSTANBUL
T : (212) 243 33 00
F : (212) 252 47 46
W : istanbul@diplobel.be
E : diplobel.be