Belarus

BELARUS

Ülke Hakkında

Beyaz Rusya adıyla bilinen Belarus ülkesi sizlerin oldukça keyif alarak gerçekleştireceği bir seyahat olacağını düşünüyoruz. Ülkeyi ziyaret ettiğinizde Başkent Minsk’i ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Burası oldukça tarihi bir yer olup, gezerken keyif alacağınız bir yerdir. İçinde bulundurduğu hükümet binası, adalar ve kiliselerle oldukça hoş bir atmosfere sahiptir. Ayrıca Brest şehrinde yer alan Brest kalesini de görmenizi tavsiye ederiz. Beyaz Rusya yani Belarus’ta bulunan Mir Kalesi oldukça eski ve tarihi bir yapıt olması nedeniyle sizlere önerilerimiz arasında yer alan bir mekandır. Ayrıca Belarus oldukça farklı ve lezzetli bir yemek kültürüne sahip olan bir ülkedir. Ülkede ağırlıklı olarak patates ile yapılan yemekler bulunmaktadır. Bunun dışında da birçok farklı yöresel lezzetlere sahiplerdir. Eğer sizde bu ülkeyi ziyaret etmek istiyorsanız mutlaka yöresel lezzetleri tatmanızı öneririz. Üstelik Belarus vizesi işlemleri de oldukça kolay gerçekleşmektedir.

Eğer normal pasaporta sahipseniz Belarus seyahatiniz için vize almanız gerekmektedir. Hususi pasaportlar, hizmet pasaportları ve diplomatik pasaportlar için vize istemeyen bu ülkeyi ziyaret etmek istediğinizde normal pasaporta sahip olanlar için Belarus vizesi için gerekli evraklarbulunmaktadır. Öncelikle vize müracaat formu doldurmanız gerekmektedir. Bunu ister konsoloslukta isterseniz de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca ticari amaçlı bir seyahat gerçekleştiriyorsanız bu formu doldururken Belarus ticari vize için vize istediğinizi bu nedenle seyahat etmek istediğinizi açık bir şekilde belirtmeniz gerekmektedir. Ticari vizenizi 1 aylık ve 3 aylık olarak alabilirsiniz. Ayrıca ticari kurumdan davetiye gerekmektedir. Pasaportunuzun süresi en az 6 aylık olmalıdır. Ayrıca eğer yıllık vize istiyorsanız pasaportunuzun geçerlilik süresi 2 yıl olmalıdır. Pasaportunuzda vize işlemleri için boş bir sayfa olması gerekmektedir. Vize formunuzu eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Eğer Belarus vize işlemlerini Belarus aile ziyareti vizesi için dolduruyorsanız bunu belirterek işlemlerinizi daha kolay gerçekleştirebilirsiniz. Belarus turistik vize işlemleriniz için ise en az 6 aylık bir pasaport, yeni çekilmiş bir adet vesikalık fotoğraf, vize formu ve son olarak otel rezervasyon belgeniz gerekmektedir.

Son olarak ise ücret ödemeniz gerekmektedir. Belarus vize ücreti bedelinizi ödeyerek vizenizin onayını beklemeniz gerekmektedir.


Önemli Uyarılar

  • Normal (Bordo) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
Ev Hanımları
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)

Konsolosluk Adresleri

Belarus Konsolosluğu
Tarlabaşı Cd. Güzel İzmir Apt. 20/8, Taksim Beyoğlu, İSTANBUL
T : (0212) 237 19 07
F : (0212) 237 19 08
W : info@beyazrusya.org
E : beyazrusya.org