Almanya

ALMANYA

Ülke Hakkında

Kuzey Denizi ile Alpler arasında konumlanmış olan Almanya ülkemiz vatandaşları tarafından en sık ziyaret edilen ülkelerin başında yer almaktadır. Başkenti Berlin olan Almanya köklü bir geçmişe ve dolayısıyla zengin bir tarihe sahiptir. 83 milyon nüfusa sahip olan ülke yılın belirli dönemlerinde değil yıl boyunca dünyanın çeşitli ülkelerinden ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Ancak bu ülke için vize almak bir o kadar güçtür!

2012 yılının eylül ayında Almanya vizesi için başvuru şeklinde bir değişikliğe gidildi. Ülke konsolosluğu vize işlemleri için İDATA adlı şirket ile anlaştı ve işlemlerin büyük bir bölümü bu özel yetkili şirket tarafından gerçekleştirilmekte, takip edilmektedir. Şirketin çalışma saatleri hafta içi her gün sabah 08:00 ila 12:30 ve öğleden sonra saat 13:30 ila 18:00 arasındadır. Şirket hafta sonlarında hizmet vermemektedir.

Başvuru İçin Randevunuzu Erkenden Alın!

Şirketten danışmanlık ve vize başvuru hizmeti alabilmeniz için cüzi bir ödeme yapmanız gerekmektedir. Bu ödemeyi kesinlikle vize ücreti ile karıştırmamalısınız. Vize ücreti daha sonra sizden Almanya Konsolosluğu tarafından talep edilecektir. Bu ücreti size bildirilen banka hesabına yatırmanızın ardından 24 saati geçirmeyecek şekilde şirket ile yeniden irtibata geçmeniz gerekmektedir.

Bu irtibat esnasında adınız, soyadınız ve telefon numaranızı yetkililere bildirmeniz gerekiyor. Kısa bir süre önce getirilen bir uygulama ile danışmanlık ücretini bu telefon görüşmesi esnasında kredi kartınız ile ödeyebilme seçeneği de sunulmaya başlandı. Dilerseniz bu yöntem ile ödemenizi yapabilirsiniz. Ancak Almanya vizesi için ilk adım olarak kabul edilebilecek bu işlem için seyahat etmeyi planladığınız tarihe yakın günleri beklememeniz de son derece önemlidir. Zira randevu talebinize bir ay sonrası için belirtilen bir gün şeklinde yanıt alabileceğinizi unutmayın.  

Şirketten telefon yahut e-posta ile Almanya vizesi için hangi belgeleri hazırlamanız gerektiği konusunda bilgi alamıyorsunuz. Bu belge listesi için Almanya Konsolosluklarının kapısını çalmanız, yahut Almanya Konsolosluklarının resmi web adreslerini ziyaret etmeniz gerekmektedir. Aynı bilgiler Almanya Büyükelçiliği resmi web sitesinde de yer almaktadır.

Randevu gününde tüm evraklarınızı hatasız ve eksiksiz bir şekilde hazırlamış olmanız gerekmektedir. Almanya vize başvurularında tüm belgelerin orijinallerini talep etmektedir. Orijinal belgeye sahip olmamanız durumunda kopya belgenin noter tarafından onaylanmış olması gerekmektedir. Zira belge konusunda Almanya’nın pek çok ülkeden çok daha tizi davrandığını göz önünde bulundurmalısınız.

Görüşme için randevunuzu erteleme gibi bir alternatifiniz bulunmuyor. Randevunuza mutlaka gününde ve saatinde gitmelisiniz. Gitmemeniz halinde yeni bir randevu talep etmeniz gereklidir ki bu durumda bir ay sonrası için gün alabileceğinizi unutmayınız. Bu arada Almanya telefon ile randevu vermemektedir. Almanya Konsolosluklarının ilgili bölümlerini ziyaret etmeniz ve ücretsiz olarak verdikleri randevu hizmetinden faydalanmanız gerekmektedir. Şayet ilke kez Almanya’ya giriş yapacaksanız vize evraklarınızın tamamlanmış olması durumunda bir de mülakat gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Mülakatta size yöneltilen sorulara Türkçe olarak yanıt verebilirsiniz. 


Önemli Uyarılar

  • Normal (Bordo) pasaportlara vize istenmektedir.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Bağ-kur hizmet dökümü yada emekli ise emeklilik cüzdan fotokopisi
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını ve tarihini belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • SSK İşe giriş bildirgesi
  • Son 3 aylık maaş bordrosu (Kaşeli-İmzalı)
  • SGK 4a Hizmet Dökümü
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Uçak ve Otel rezervasyonu.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Kimlik fotokopisi.
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • İmza beyannamesi fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • İmza beyannamesi fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Bağ-kur hizmet dökümü yada emekli ise emeklilik cüzdan fotokopisi
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal Almanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Resmi kurum görev kimlik kartının önlü ve arkalı fotokopisi.
  • Bağlı bulunduğu makamdan onaylı, çalıştığına dair görev ve izin yazısı
  • Maaş bordrosu (Son 3ay)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal Almanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Aldığı maaşı net gösteren banka hesap cüzdanı ve banka emeklilik maaşı kartı fotokopisi.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Emeklilik cüzdanı.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
Ev Hanımları
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Federal Almanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış, tüm masrafların eşi tarafından karşılanacağını ve gidiş amacını belirten dilekçe.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Eşine ait iş evrakları.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Federal Almanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış, tüm masrafların kendileri tarafından karşılanacağını belirten ebeveynler tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Yeni tarihli orjinal öğrenci belgesi.
  • Ebeveynlerin iş evrakları.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdan fotokopisi.(Evli olan yolcular için)
  • Muvafakatname (18 yaşından küçük olan çocuklar için noter onaylı orjinal muvafakatname istenmektedir.)

Konsolosluk Adresleri

Almanya Başkonsolosluğu
İsmet İnönü Cad. No:16-18 , Gümüşsuyu , İSTANBUL
T : (212) 334 61 00
F : (212) 249 99 20
W : info@istanbul.diplo.de
E : istanbul.diplo.de