Abhazya

ABHAZYA

Ülke Hakkında

Rusya’nın güneyinde, Gürcistan’ın kuzeybatısında, Karadeniz’in doğusunda bulunan Abhazya önceleri Gürcistan’a bağlı özerk bir cumhuriyetken 1994 yılından itibaren bağımsızlığını ilan ederek ayrı bir ülke haline gelmiştir. Tarihin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Abhazya özellikle tarihe ilgi duyanların uğrak noktalarından biri oluyor. Ancak tarihi yapıtlarının yanı sıra doğal güzellikleriyle de dikkat çeken Abhazya turizm cenneti olarak biliniyor. Abhazya dağları, kentleri, köyleri, vadileri, ormanları ve tarihi yapıtlarıyla her köşesinde farklı bir gizemle karşınıza çıkacaktır. İçerisinde 300 yıllık Kafkas Ihlamur ağacını da barındıran Sohum Botanik Parkı dünyanın en özel botanik bahçelerinden biridir ve şehrin ziyaret edilmesi gereken noktalarının başında gelir. Sohum Botanik Parkı mis kokusu ve büyüleyici atmosferiyle her yıl onlarca ülkeden ziyaretçilerini kucaklıyor. Pitsunda Kilisesi ise 10. Yy da inşa edilmiş olup Abhazya’nın uluslararası üne sahip, tarihi hissedebileceğiniz ve görebileceğiniz yapıtlardan biridir. Abhazya’ya gitmek tarihi yapıtları ziyaret etmek ve doğal güzellikler içinde bir gezi yapmak istiyorsanız Abhazya vizesialmanız gerekiyor.

Abhazya vizesi için gerekli evraklar ise e maille veya faksla gönderilen Pasaport fotokopiniz ve elektronik şekilde doldurulmuş ankettir. Ankette tüm maddeleri doldurmuş olmaya dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde anketiniz incelenmeyebilir. Ayrıca pasaportunuzun geçerlilik süresinin de en az 6 ay olmasını dikkat etmeniz gerekiyor. Son olarak Abhazya vize ücreti ödemenizi yaparak işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. . Ülkeyi turistik amaçla ziyaret etmek istiyorsanız seyahatinizi Abhazya turistik vize ile gerçekleştirebilirsiniz. Abhazya’ya en kolay ulaşım Rusya üzerinden gerçekleşmektedir. Rusya’dan Abhazya’ya uçuş yapmak için iki girişli veya çok girişli vize almanız gerekiyor. Yolculuk sürenizi kısaltmak istiyorsanız uçuş rotanızı Rusya üzerinden belirlemenizi öneririz. Abhazya’ya ticari amaçla gitmek istiyorsanız Abhazya ticari vize almanız gerekiyor. Ticari vize almak için çalıştığınız şirketin belgeleri; vergi levhası, imza sirküsü, bordro, vergi levhası vs. gerekmektedir. Ayrıca Abhazya’da gerçekleştirmek istediğiniz organizasyon hakkında da niyet mektubu yazmanız gerekiyor. Abhazya’da bir yakınınız bulunuyorsa Abhazya aile ziyareti vizesi alarak ülke daha kolay ziyaret edebilirsiniz. Ülkeye giriş yaptıktan sonra 3 iş günü içerisinde Konsolosluğa giderek vizenizi almayı unutmayın. 


Önemli Uyarılar

  • Normal (Bordo) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
Ev Hanımları
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)