Türkmenistan

TÜRKMENİSTAN

Önemli Uyarılar

  • Normal (Bordo) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Davetiye (Türkmenistan'daki görüşülecek firmadan davetiye yada iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı.)
SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Davetiye (Türkmenistan'daki görüşülecek firmadan davetiye yada iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı.)
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Davetiye (Türkmenistan'daki görüşülecek firmadan davetiye yada iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı.)
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Davetiye (Türkmenistan'daki görüşülecek firmadan davetiye yada iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı.)
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Davetiye (Türkmenistan'daki görüşülecek firmadan davetiye yada iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı.)
Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Davetiye (Türkmenistan'daki görüşülecek firmadan davetiye yada iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı.)
Ev Hanımları
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Davetiye (Türkmenistan'daki görüşülecek firmadan davetiye yada iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı.)
Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Davetiye (Türkmenistan'daki görüşülecek firmadan davetiye yada iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı.)

Konsolosluk Adresleri

Türkmenistan Başkonsolosluğu
Gazi Evrenos Cad. Baharistan Sok. No:13, Yeşilköy , İstanbul
T : (212) 662 02 21-23
F : (212) 662 02 24