Özbekistan

ÖZBEKİSTAN

Önemli Uyarılar

  • Turistik yada ticari vize olarak Özbekistan'a seyahat etmek isteyen yolcular için, mutlaka Özbekistan'da kendilerini davet edecek kişi yada şirketler olması gerekmektedir.Bu kişilerin Özbekistan Dışişleri Bakanlığına davet başvurusu yapması gerekmektedir, bu işlem bakanlıkta yaklaşık 10 gün sürmektedir.Davet başvurusunda Özbekistan Dışişleri Bakanlığı bir TELEX numarası verecektir.Yolcular vize başvurusu yaparken, bu TELEX numarasını mutlaka vize görevlisine vermesi gerekmektedir.
  • Normal (Bordo) pasaportlara vize istenmektedir.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize istenmektedir.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize istenmektedir.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler

Özbekistan Ülkesine sadece ticari vize başvurusu yapılabilmektedir.

SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)

Özbekistan Ülkesine sadece ticari vize başvurusu yapılabilmektedir.

Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri

Özbekistan Ülkesine sadece ticari vize başvurusu yapılabilmektedir.

Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler

Özbekistan Ülkesine sadece ticari vize başvurusu yapılabilmektedir.

Devlet Dairesinde Çalişanlari

Özbekistan Ülkesine sadece ticari vize başvurusu yapılabilmektedir.

Emekliler

Özbekistan Ülkesine sadece ticari vize başvurusu yapılabilmektedir.

Ev Hanımları

Özbekistan Ülkesine sadece ticari vize başvurusu yapılabilmektedir.

Öğrenciler

Özbekistan Ülkesine sadece ticari vize başvurusu yapılabilmektedir.

Konsolosluk Adresleri

Özbekistan Başkonsolosluğu
Şehit Halil İbrahim Cad. No:23 , İstinye , İstanbul
T : (0212) 229 00 75
F : (0212) 323 20 40
W : joha772004@mail.ru