Laos

LAOS

Ülke Hakkında

Güneydoğu Asya’da denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Turistik yerlere ülkede ulaşım ağı iyidir. Ağustos ayında Laos gezisi mükemmeldir. Ülkede otellerde yanınızda sinek kovucu ilaçlar almanız gerekebilir. Vientiane’deki Travel Information Center, Budist rahipleri ile sohbet etkinlikleri her yıl düzenlenir. Buddha Park sizlerin beğeneceği yerlerdir. Şehri bisiklet kiralayarak kısa sürede dolaşabilirsiniz. Pak Ou mağarası içerisinde birçok buda heykeli vardır. Luang Namtha sizlere el değmemiş ormanları gösterecektir. Vietnam sınırına yakın Nong Khiaw kayalıklardan oluşan dağları ile ünlüdür. Mekong Nehri üzerinde güzel bir nehir turu yapabilirsiniz. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Plain of Jars turistlerin merak ettiği yerlerdendir. Ovaya serpilmiş dev kavanozlar merak edilir. Laos vizesi ile ilginç ülkeyi yakından keşfedeceksiniz. Ülkede gezilecek yerlerin olması ve mesafenin kısa olması sebebiyle kısa sürede şehirleri tanımanız mümkündür. Şirin bir ülkeyi yakından sevdiklerinizle görebilirsiniz.

Laos vizesi için gerekli evraklar zamanında eksiksiz hazırlanmış olması gereklidir. Laos turistik vize için pasaportunuzun en az 6 ay yenilenmiş olması gereklidir. Diplomatik, Hizmet, Hususi, Umuma Mahsus Pasaport sahiplerine vize uygulanır. Laos ticari vize işlemlerinde, Laos şirketlerinden davetiye almanız gerekir. Danışmanlık şirketleri aracılığı ile sizlerin vize işlemleriniz kısa sürede takibi yapılır. Evraklarınız eksiksiz olmalıdır. Bilgilerinizi firmaya vererek sizler adına işlem hızı sağlanır. Tüm bilgileriniz orijinal olmalıdır. Noter onaylılar kabul edilir.

Laos aile ziyareti vizesi için aileden davetiye olması gerekir. Laos ülkesinin ülkemizde temsilciliği yoktur. Vize işlem süresi 8 iş günüdür. Formunuzu eksiksiz ve okunaklı olarak doldurmanız gerekir. Laos vize ücreti vize işlem ücretinizdir. Pasaportlarınızın yırtık ve yıpranmamış olmasına dikkat ediniz. Boş sayfası olan pasaportlar önemlidir. Davetiyelerinizin bir nüshası sizde diğeri de konsolosluğa verilecektir. Randevu saatlerinizi kaçırdığınız zaman tekrar vize işlemlerine başlarsınız. Vize işlemlerinizi internet ile kendiniz de takip edebilirsiniz. Sınırda sizlerden istenen otel rezervasyonu belgesi, uçak bileti ve sağlık sigortası gibi belgeler yanınızda bulundurun. Belgeleriniz eksiksiz olduğunda sizler kısa sürede vize alırsınız. Uzun süreli kalacak olanlar bu durumu belirtmelidir.


Önemli Uyarılar

  • Normal (Bordo) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Maaş bordrosu (Son 3ay)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • SSK işe giriş bildirgesi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • SSK hizmet dökümü. (sgk.gov.tr adresinden yada SGK müdürlüklerinden alınabilir.)
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • İmza beyannamesi fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal Laos Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • İmza beyannamesi fotokopisi.
  • Bağlı bulunduğu makamdan onaylı, çalıştığına dair görev ve izin yazısı
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Resmi kurum görev kimlik kartının önlü ve arkalı fotokopisi.
  • Maaş bordrosu (Son 3ay)
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal Laos Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Emeklilik cüzdanı.
  • Aldığı maaşı net gösteren banka hesap cüzdanı ve banka emeklilik maaşı kartı fotokopisi.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
Ev Hanımları
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Federal Laos Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış, tüm masrafların eşi tarafından karşılanacağını ve gidiş amacını belirten dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Eşine ait iş evrakları.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • Federal Laos Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış, tüm masrafların kendileri tarafından karşılanacağını belirten ebeveynler tarafından imzalanmış dilekçe.
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Yeni tarihli orjinal öğrenci belgesi.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Ebeveynlerin iş evrakları.
  • Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Muvafakatname (18 yaşından küçük olan çocuklar için noter onaylı orjinal muvafakatname istenmektedir.)