Komorlar

KOMORLAR

Ülke Hakkında

Komor adaları aslında Kamer adalarıdır. Fransızlar Komor olarak okuyup bu ad ile anmaya başlamışlardır. Güney Afrika, Mozambik Kanalında adalar grubudur. Adalarda İslamiyet yaygındır. Moroni en büyük adasıdır. İklimi sıcak ve nemli olup muson hâkimdir. Turistik yer olarak zengindir. Doğal özellikleri ve kültürel durumları keşfedilmeyi bekliyor. Turizm açısından zengin olması Uyuyan devi çağrıştırır. Festivalleri yaygındır. Alt yapı eksikleri giderildiği zaman bu cennet adaların keyfine doyulmayacaktır. Bölge özellikle balıkçılık yönünden zengindir. Ülke kalkınması için gerekli çalışmalara başlatılmıştır. Komorlar vizesi alarak doğal cenneti yakından görmenin ayrıcalığını elde edeceksiniz.

Komorlar vizesi için gerekli evraklar Konsolosluk tarafından şahsen başvuru ile kabul edilir. Randevu gününüzde mutlaka zamanında olmaya çalışın. Randevu saatinizi kaçırdığınız zaman vize süreniz ertelenir. Komorlar turistik vize için özellikle pasaport süreniz en az 6 ay ile yenilenmiş olması gereklidir. Komorlar ticari vize şartında öncelikle davetiye gereklidir. Komorlara gidecek olan kişiler işlemlerinin hızlı şekilde yapılmasını sağlamak için danışmanlık firması ile iletişime geçebilirler. Danışmanlık firmaları sizlere kısa sürede işlem kolaylığı sunar. Sizler internet üzerinden online ile vize işlemlerinizi takip edersiniz.

Komorlar vize ücreti işlemleri vizenin onayı ile birlikte sunulur. Vize işlemleri sırasında tüm evrakların eksiksiz olması gereklidir. Vize işlemlerinizi bir ay önceden başlatmanız zamandan kazanmanızı sağlar. Komorlar aile ziyareti vizesi ile ilk olarak kalacağınız aileden davetiye almış olmanız gerekir. Vize işlemleri sırasında belgelerinizin orijinal ya da noter onaylı olması gereklidir. Sınırda görevliler sizlerden bazı evraklar isterler. Sağlık sigortası, başvuru formu ve nerede kalacağınız ile ilgili rezervasyon bilgilerinizi yanınızda taşımanız işlemlerinizi kolaylaştıracaktır. Normal (Bordo) pasaportlara vize uygulanır ve Hususi, Hizmet, Diplomatik pasaportlara hepsine vize uygulanır. Vize işlemlerinizin kısa sürede bitirilmesini istiyorsanız danışmanlık firmalarından yardım almanız gereklidir. İşlemler sırasında her ayrıntının önemli şekilde hazırlanması gereklidir. Vize alacak olan kişiler turistik gezi yapabilecekleri gibi iş seyahat amaçlı vize alımında da bulunabilirler. Komorlar adasını yakından görerek güzellikleri sevdiğinizle paylaşmak için fırsatlardan yararlanmalısınız. Keşfedilmeyi bekleyen tüm güzellikler sizleri bekliyor.


Önemli Uyarılar

  • Normal (Bordo) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Gidiş amacını belirten, Federal İngiltere Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • SSK işe giriş bildirgesi.
  • Gidiş amacını belirten, Federal İngiltere Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Gidiş amacını belirten, Federal İngiltere Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Gidiş amacını belirten, Federal İngiltere Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • SSK işe giriş bildirgesi.
Emekliler

-

Ev Hanımları

-

Öğrenciler

-