Hindistan

HİNDİSTAN

Ülke Hakkında

Güney Asya’da bulunan ülkelerden bir tanesi Hindistan veya resmi adı ile Hindistan Cumhuriyeti olmaktadır. Dünyanın en büyük yedinci coğrafi alanına sahip olduğu bilinen bir ülke ve aynı zamanda en büyük ikinci nüfusuna sahip olan bir ülke olarak bilinir. Güney tarafında Hint Okyanusu bulunur, batı tarafta Umman Denizi ve doğuda ise Bengal Körfezi bulunmaktadır. Bunların yanında, ayrıca batıda Pakistan, kuzeydoğuda ise Çin Halk Cumhuriyeti, Nepal ve Bhutan, doğu tarafındaysa Bangladeş ve Myanmar ile sınırlarını paylaşır. Hindistan’a ayrıca Sri Lanka, Maldivler ve Endonezya’da çok yakın olmaktadır. Hindistan’da yirmi sekiz tane eyalet ve birlik bölgeleri bulunur. Hindistan birçok kişinin turist olarak ziyaret ettiği bir ülkedir ve uzakdoğunun turizm açısından en popüler ülkelerinden bir tanesi olarak bilinir.

            Hindistan, kültür ve mutfak kültürü ile ayrıca çok iyi bilinen bir ülke olup buraya özellikle orjinal köri sosu için birçok kişi gelmektedir. Hindistan ziyaret edilmeye değer bir ülkedir. Farklı bir kültür ve yaşam tarzına sahiptir. Diplomatik bir pasaportunuz olmadığı sürece, mutlaka bir vize alarak Hindistan’a gitmeniz gerekir, fakat bir diplomatik pasaportuna sahipseniz doksan gün olması şartıyla vizeden muaf olarak Hindistan’a giriş yapabilirsiniz. Hindistan vizesi için,Hindistan elçiliğine veya konsolosluğuan başvurabilir veya temsilciliğini almış yerlere başvurabilirsiniz. Hindistan’da birçok çalışan ve öğrenci, ziyaret etmeye gelen birçok kişi bulunur.

            Hindistan eğitim vizesi veya Hindistan çalışma vizesi alabilmek için, öncelikle vize başvuru formu, pasaport ve gidiş sebebini açıklayan bir belge ile beraber başvurmanız gerekiyor. Bütün evrakların tam ve hatasız olması gerekmektedir. Herhangi bir hatada, başvurunuz size iade edilir veya kabul edilmez. Başvuru yaptığınız zaman, en az yedi gün içerisinde sonuç çıkmaktadır, bazı durumlarda aksaklık olabilir, dolayısıyla bunu hesaplayarak, vakit kazanabileceğiniz şekilde vize başvurusunu yapmanız gerekiyor. Vizenizi aldıktan sonra, rahatlıkla ve kolaylıkla Hindistan’a giriş yapabilirsiniz. Diplomatik pasaporta sahip olanlar için bu ancak doksan günün sonunda geçerli olmaktadır. Doksan gün sonrasında daha uzun bir dönem Hindistan’da kalmak isteyenlerin vize başvurusunda bulunmaları gerekiyor. Bunu yapmadığı sürece ülkeden bir defa çıkıp tekrar giriş yapmak zorundadır.


Önemli Uyarılar

  • Verilen randevu tarihinde şahsen gelinmesi gerekmektedir.
  • Normal (Bordo) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2adet vesikalık resim. (Yeni çekilmiş ve arka fon beyaz olmalıdır.)
  • İkametgah belgesi yada isime kayıtlı fatura.
  • Maaş bordrosu (Son 1ay)
  • Gidiş amacını belirten, Hindistan Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Kimlik fotokopisi.
SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2adet vesikalık resim. (Yeni çekilmiş ve arka fon beyaz olmalıdır.)
  • İkametgah belgesi yada isime kayıtlı fatura.
  • Maaş bordrosu (Son 1ay)
  • Gidiş amacını belirten, Hindistan Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Kimlik fotokopisi.
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2adet vesikalık resim. (Yeni çekilmiş ve arka fon beyaz olmalıdır.)
  • İkametgah belgesi yada isime kayıtlı fatura.
  • Maaş bordrosu (Son 1ay)
  • Gidiş amacını belirten, Hindistan Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Kimlik fotokopisi.
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2adet vesikalık resim. (Yeni çekilmiş ve arka fon beyaz olmalıdır.)
  • İkametgah belgesi yada isime kayıtlı fatura.
  • Maaş bordrosu (Son 1ay)
  • Gidiş amacını belirten, Hindistan Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Kimlik fotokopisi.
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2adet vesikalık resim. (Yeni çekilmiş ve arka fon beyaz olmalıdır.)
  • İkametgah belgesi yada isime kayıtlı fatura.
  • Maaş bordrosu (Son 1ay)
  • Gidiş amacını belirten, Hindistan Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Kimlik fotokopisi.
Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2adet vesikalık resim. (Yeni çekilmiş ve arka fon beyaz olmalıdır.)
  • İkametgah belgesi yada isime kayıtlı fatura.
  • Maaş bordrosu (Son 1ay)
  • Gidiş amacını belirten, Hindistan Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Emeklilik cüzdanı.
Ev Hanımları
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2adet vesikalık resim. (Yeni çekilmiş ve arka fon beyaz olmalıdır.)
  • İkametgah belgesi yada isime kayıtlı fatura.
  • Maaş bordrosu (Son 1ay)
  • Gidiş amacını belirten, Hindistan Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Kimlik fotokopisi.
Öğrenciler
  • Aşağıdaki evraklar Ebeveyne ait olacaktır
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2adet vesikalık resim. (Yeni çekilmiş ve arka fon beyaz olmalıdır.)
  • İkametgah belgesi yada isime kayıtlı fatura.
  • Maaş bordrosu (Son 1ay)
  • Gidiş amacını belirten, Hindistan Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Yeni tarihli orjinal öğrenci belgesi.

Konsolosluk Adresleri

Hindistan Başkonsolosluğu
Cumhuriyet Cad. No: 18 Dörtler Apt. K: 7 No:11-12 , Elmadağ , İstanbul
T : (212) 296 21 31 – 32
F : (212) 296 21 30
W : congeneral@congendiaistanbul.org