Brunei

BRUNEİ

Ülke Hakkında

Brunei kültürel olarak bizlere oldukça yakın bir ülke olup görmenizi önerdiğimiz ülkeler arasında yer almaktadır. Özellikle Brunie ülkesinde bulunan Sultan Ömer Ali Seyfettin Camii mutlaka görmenizi önerdiğimiz gözde mekanlar arasında yer almaktadır. Brunei Museum içinde bulundurduğu tarihi eserlerle oldukça hoş bir atmosfere sahiptir. Eğer sizde tarihi ve kültürel bir seyahat gerçekleştirmek istiyorsanız mutlaka bu müzeyi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Tasek Lama Recreanational Park doğayla iç içe olabileceğiniz oldukça sakin ve huzurlu bir gün geçirebileceğiniz gözde mekanlar arasında yer almakta olup huzurlu bir tatil geçirmek isteyenler için önerdiğimiz bir yerdir. Ülkenin en gözde ve en büyük müzelerinden olan Royal Regalia Museum içinde bulundurduğu kupa koleksiyonu ile oldukça dikkat çeken ve beğenilen bir müzedir. Bu müzeyi beğeneceğinizi düşündüğümüz için tavsiyelerimiz arasında yer almaktadır. Brunei ülkesine seyahat etmek istiyorsanız Brunei vizesi almanız gerekmektedir.

Öncelikle Brunei ülkesi için ülkemizde konsolosluk bulunmamaktadır. Bu ülkeyi ziyaret etmek istiyorsanız işlemlerinizi İngiltere Başkonsolosluğunda yapmanız gerekecektir. Normal pasaportlara, hususi ve hizmet pasaportlarına vize isteyen bu ülkeye eğer turistik amaçla seyahat etmek istiyorsanız Bruinei turistik vize formundan bir adet doldurmanız gerekmektedir. Bu formla birlikte bir adet vesikalık fotoğrafınız gerekmektedir. Ayrıca pasaportunuzun geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır. Ayrıca başvuru işleminden sonra vize ücretinizi yatırarak birkaç gün içinde sonucu öğrenebilirsiniz.

Brunei aile ziyareti vizesi için başvuru yapacaksanız bir adet aile ziyareti vizesi formu doldurmanız gerekmektedir. Daha sonra yine aynı işlemleri yapacaksınız. Ayrıca eğer ailenizden gelen bir davetiye olursa işlemlerinizi daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Brunei aile ziyaretiniz için yapacağınız seyahatlerde de Brunei vizesi için gerekli evraklar sadece bunlardır.

Brunei seyahatinizi ticari amaçla gerçekleştiriyorsanız başka işlemlerde gerekli olacaktır. Başvurunuzu yine İngiltere Başkonsolosluğuna yapmanız gerekmektedir. Brunei ticari vizeformu doldurmanız gerekecektir. Ayrıca diğer vize işlemlerinde olduğu gibi en az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaport ve bir adet fotoğraf gerekecektir. Bunların dışında şirketinizden gelen davetiyeyle başvurunuzu yapmalısınız. Daha sonra Brunei vize ücreti bedelini yatırmanız gerekmektedir.


Önemli Uyarılar

  • Brunei Sultanlığı başvuruları İngiltere Başkonsolosluğuna yapılmaktadır.
  • Normal (Bordo) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (İnternet üzerinden online doldurulmaktadır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı "ingilizce olarak yazılmış" vize talep dilekçesi.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi. (A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.(A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (İnternet üzerinden online doldurulmaktadır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı "ingilizce olarak yazılmış" vize talep dilekçesi.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi. (A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.(A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (İnternet üzerinden online doldurulmaktadır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı "ingilizce olarak yazılmış" vize talep dilekçesi.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi. (A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.(A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (İnternet üzerinden online doldurulmaktadır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı "ingilizce olarak yazılmış" vize talep dilekçesi.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi. (A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.(A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (İnternet üzerinden online doldurulmaktadır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı "ingilizce olarak yazılmış" vize talep dilekçesi.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi. (A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (İnternet üzerinden online doldurulmaktadır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı "ingilizce olarak yazılmış" vize talep dilekçesi.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi. (A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
Ev Hanımları
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (İnternet üzerinden online doldurulmaktadır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı "ingilizce olarak yazılmış" vize talep dilekçesi.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi. (A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (İnternet üzerinden online doldurulmaktadır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı "ingilizce olarak yazılmış" vize talep dilekçesi.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi. (A-4 kağıdına ingilizce çeviri yapılacaktır, noterden yapılması gerekmiyor.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Muvafakatname (18 yaşından küçük olan çocuklar için noter onaylı ve ingilizce olarak tercüme edilmiş orjinal muvafakatname istenmektedir.)
  • Yeni tarihli orjinal öğrenci belgesi. (İngilizce tercüme edilmiş olması gerekmektedir.)

Konsolosluk Adresleri

Brunei Başkonsolosluğu
Meşrutiyet Cad. No:34 , Tepebaşı-Beyoğlu, İstanbul
T : 0(212) 334 65 24
F : 0(212) 334 65 04