Bhutan

BHUTAN

Ülke Hakkında

Dünyanın harika ülkelerinden biri olan bu cennet ülkeyi mutlaka ziyaret etmenizi, bu ülkede zaman geçirmenizi tavsiye ederiz. Bhutan’da bulunan National Museum of Bhutan mutlaka görmeniz gereken oldukça hoş bir atmosferi olan tarihi bir müzedir. Sizler için önerilerimiz arasında yer alan bu müzeyi beğeneceğini ve burada hoş vakit geçireceğinizi düşünüyoruz. Para Taktsang ülkenin önemli yerlerinden biridir. Burada oldukça hoş bir manzara göreceğinize emin olabilirsiniz. Fakat artık evin girişi kapatılmış durumdadır. Ama yine de bu mekanı ziyaret etmenizi o eşsiz manzarayı görmenizi tavsiye ederiz. Daha başka birçok güzelliği olan bu ülkeyi ziyaret etmeniz için Bhutan vizesi almanız gerekmektedir. Yılda sadece 2000 kişiyi ülkesine alan bu ülke kültürel bakımdan da oldukça zengin olup kendi kültürlerini korumaktadırlar. Sizde bu eşsiz ülkeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

 


Önemli Uyarılar

  • Normal (Bordo) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı ingilizce olarak yazılmış vize talep dilekçesi.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Kimlik fotokopisi.
SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı ingilizce olarak yazılmış vize talep dilekçesi.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • SSK işe giriş bildirgesi.
  • SSK hizmet dökümü. (sgk.gov.tr adresinden yada SGK müdürlüklerinden alınabilir.)
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri

-

Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler

-

Devlet Dairesinde Çalişanlari

-

Emekliler

-

Ev Hanımları

-

Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Yeni tarihli orjinal öğrenci belgesi.
  • Muvafakatname (18 yaşından küçük olan çocuklar için noter onaylı orjinal muvafakatname istenmektedir.)
  • Okul harçlarının ödendiğine dair makbuz.
  • Federal Bhutan Başkonsolosluğuna hitaben gidlecek ülkenin dilinde yazılmış, tüm masrafların kendileri tarafından karşılanacağını belirten ebeveynler tarafından imzalanmış dilekçe.
  • Kredi kartı ekstresi