Lesotho

LESOTHO

Ülke Hakkında

Afrika kıtasının güneyinde yer alır. Hava sıcaklıkları yüksek olmadığı zamanlar özellikle nisan ayı itibariyle ülkeye ziyaret gerçekleştirebilirsiniz. Ülkenin havası aşırı kuru olduğundan bol miktarda nemlendirici kullanmanız gerekebilir. Ülke halkı misafir sever. Maseru Hükümet Binası, Maseru Kraliyet Sarayı, Bokong Katse Barajı,Maseru Manthabiseng Ulusal Kongre Merkezi ziyaretçilerin ilgisini çeker. Maseru Maseru Golf Sahası, Maseru Mokorotlo, Likalaneng Mohale Barajı, Roma Katolik Katedrali ülkeyi ziyaretiniz sırasında göreceğiniz yerlerdir. Maseru Parlamento Binası, Maseru Setsoto Stadyumu sizlere güzel ülkenin gezilmesi gerekli yerlerini gösterir. Lesotho (tümü) Bokong semtinde bolca alışveriş yapacaksınız. Lesetho vizesi alarak keşfedilmeyi bekleyen güzellikleri sizler ilk görenlerden olabilirsiniz.

Lesetho vizesi için gerekli evraklar sizler tarafından tam olarak konsolosluğa zamanı geldiğinde teslim edilmelidir. Lesetho turistik vize işlemlerinde seyahatinizin dönüş tarihine dikkat ederek en az 6 ay geçerliliği olan içerisinde boş sayfası olan pasaportunuzun olması gerekir. Pasaportlarınızın yırtık ve eksiksiz olmaması gerekir. Lesetho ticari vize işlemlerinde sizlerin firma davetiyesi almanız gerekir. Formlarının eksiksiz şekilde doldurulmalı ve kişinin kendi imzalamış olması gerekir. Başvuru formu iki adet olacak şekilde düzenlenir. Son 6 ay içinde çekilen 2 yeni fotoğrafınız gereklidir. Danışmanlık firmaları ile sizler işlemlerinizin daha hızlı olmasını sağlarsınız. Konsolosluk için istenen evrakları Ekspresvize sizler için hazırlar ve zamanında sizlere sunar. İstenen bilgileri firmaya eksiksiz olarak vermeniz önemlidir.

Lesetho aile ziyareti vizesi için ailenin size davetiye göndermiş olması gereklidir. Davetiye iki nüsha halinde olacak ve biri konsolosluğa verilecektir. Lesetho vize ücreti işlemlerinizin ödeyeceği toplam miktardır. Lesotho vizesi işlem süresi 7 iş günüdür. Lesetho Türk vatandaşlarının pasaportlarına vize uygular. Danışmanlık firmalarının istediği belgeler ile işlem kolaylığı ve takibi daha hızlı olacaktır. Sizler ise internet üzerinden kendi işlemlerinizi online olarak göreceksiniz. Konsolosluğa orijinal evrakların gitmesi gereklidir. Noterden onaylı evraklar kabul edilir. Sınır kapısında uçak bileti ve kalacağınız yer hakkında detaylı bilgiler sorulacağı için evrakların yanınızda bulunması önemlidir. Danışmanlık firmaları sizleri her konuda uyaracak ve hangi evrakları yanınıza almanız gerektiği hakkında bilgilendirecektir.


Önemli Uyarılar

  • Normal (Bordo) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Davetiye (Davet eden kişi tarafından gönderileden, belediyeden onaylı davetiye)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Davetiye (Davet eden kişi tarafından gönderileden, belediyeden onaylı davetiye)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Davetiye (Davet eden kişi tarafından gönderileden, belediyeden onaylı davetiye)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Davetiye (Davet eden kişi tarafından gönderileden, belediyeden onaylı davetiye)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Davetiye (Davet eden kişi tarafından gönderileden, belediyeden onaylı davetiye)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Davetiye (Davet eden kişi tarafından gönderileden, belediyeden onaylı davetiye)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
Ev Hanımları
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Davetiye (Davet eden kişi tarafından gönderileden, belediyeden onaylı davetiye)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Davetiye (Davet eden kişi tarafından gönderileden, belediyeden onaylı davetiye)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.