Kamerun

KAMERUN

Ülke Hakkında

Kamerun Cumhuriyeti, Afrika kıtasının Orta Batı bölümünde yer alır. Ekonomisi tarıma dayalıdır. Ekvatoral ormanlar bölgeye hâkimdir. Minyatür Afrika olarak da geçer. Çöller, ovalar ve platoların varlığı dikkat çeker. Ülkede karides bol olduğundan Karides Nehri olarak da geçer. Ülkenin önemli şehirleri Younde ve Doula kültür ve ekonomi merkezleri olarak geçer. Ülkede halk ahşap sanatına düşkündür. Şerefoğlu Külliyesi, Çin Sarayı biçiminde olan Meclis binası görülmesi gereken yerleridir. Kamerun ile vahşi doğa turu etmeniz mümkündür. Gezilecek yerleri arasında Limbe Wildlife Centre, Benedictine Museum of Mont-Febe, Dja Faunal Reserve yer alır. Tarihi yerleri ise Yaounde Katedrali, Cameroon Art Museum, Afhemi Museum, marche central gösterebiliriz. Kamerun vizesi ile sizler harika doğa manzaralarını yakından keşfedeceksiniz.

Kamerun vizesi için gerekli evraklar sırasında tüm belgeleriniz eksiksiz olmalıdır. Konsolosluğa aldığınız randevu saatinde mutlaka gitmelisiniz. Zamandan kazanmak isteyenler evraklarını daha önceden hazırlayabilirler. Kamerun’a seyahat edecek Türk vatandaşları vizeye tabidir. Diplomatik, hizmet, hususi ve umuma ait olan pasaportlar için vatandaşlarımızın Kamerun’un İstanbul Fahri Konsolosluğu’na vize müracaatında bulunmaları gereklidir. Kamerun turistik vize işlemlerinde pasaport sürenizin 6 aylık geçerli olması gerekir. Ticari işlemler içinKamerun ticari vize işlemlerinde ülke davetiye arar. Kamerun vizesi işlemlerinizin daha hızlı olması için danışmanlık firmaları ile irtibata geçebilirsiniz. Sizler ise sadece internet yolu ile takip edersiniz.

Kamerun vize ücreti sırasında sizlerden belli ücret talep edilir. Kamerun aile ziyareti vizesiile sizler yakınlarınızdan davetiye aldığınız zaman işlem kolaylığınız daha çabuk olur. Evraklarınızın hepsi orijinal olmalıdır. Sınırlarda güvenlikler sizlere sorular sorabilir. Sizler otel rezervasyonu ve sağlık bilgilerinizin asıl kâğıtlarını yanınızda bulundurun. Gezi işlemlerinizi uzattığınız zaman tekrar bilgilendirmeniz gereklidir. Ekspresvize danışmanlık firması olarak işlemlerinizin kısa sürede bitmesi ve sizlerin vize alması için evraklarınızı tam olarak teslim etmeniz gereklidir. Belgelerinizin asılları yoksa noter onaylı olması gerektiğini unutmayınız. Randevu iptali gibi bir durumunuz söz konusu olmadığı için mutlaka saatinde gitmeye özen gösterin. Saati geciktirmiş olursanız tekrar randevu süresi verilecek bu da zaman kaybı olacaktır.


Önemli Uyarılar

  • Normal (Bordo) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • Ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • Ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • Ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • Ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal Kamerun Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
  • Ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal Kamerun Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
  • Ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
Ev Hanımları
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal Kamerun Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
  • Ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal Kamerun Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
  • Ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.