Gana

GANA

Ülke Hakkında

Gana veya resmi adı ile Gana Cumhuriyeti olarak bilinen bu ülke, Afrika kıtasının batısında bulunur. Gana’nın komşu ülkeleri; Fildişi, Sahili, Burkina, Faso ve Togo olarak bilinir. Gana’nın güneyinde Gine Körfezi yer alır. Burada bulunan en önemli maden altındır ve bu yüzden, ülkeye eskiden Altın Sahili adı verilmiş. Ülkenin en büyük şehri, başkenti Accra olarak bilinir. Gana veya diğer Afrika kıtasında bulunan ülkelere yaşamak için gidenler yoktur, fakat farklı bir kültürü ve yaşamı görmek ve şahit olmak için giden birçok kişi bulunur. Özellikle ülkeyi geliştirmek amacıyla giden birçok kişi vardır. Bu yüzden Afrika’nın Gana ve diğer ülkeleri her geçen gün kendisini geliştirebiliyor.

            Gana’ya çalışmak veya sadece ziyaret etmek için giden birçok kişi bulunur, fakat sadece bir ziyaret için bir Gana vizesi alınması gerekiyor. Elinizde bulunan pasaportun cinsi ne olursa olsun, Gana için mutlaka bir vizeye ihtiyacınız var. Gana’ya herhangi başka bir şekilde girmeniz mümkün değildir. Bu yüzden size en yakın olan temsilcilik veya eğer elçilikler ve konsolosluklar size yakınsa, hemen vize için başvurmanızı tavsiye ederiz. Bu çok önemli, çünkü başka türlü ülkeye giriş yapamazsınız. Gana vizesi için size gerekli olan belgeler, pasaportunuzun aslı ve fotokopisi, vize başvuru formunuz ve aynı zamanda ülkeye neden giriş yapmak istediğinize dair bir belge.

            Bu evraklar ile beraber Gana vizesi için başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz, fakat formun eksiksiz ve hatasız doldurulmuş olması gerekiyor ve bunun yanında mutlaka bilgilerin size, yani başvuruyu yapacak ve ülkeye gidecek kişiye ait olması gerekiyor. İmzalar kişiye ait olup ıslak imza olması gerekiyor. Gana vizesi başvurusundan sonra, sonuç en az yedi gün içerisinde çıkmaktadır. Bazen bu süreç uzayabiliyor. Dolayısıyla başvurudan yedi gün sonra sorabilirsiniz. Eğer çıkmamış ise neden çıkmadığını da öğrenebilirsiniz. Gana vizeniz çıktıktan sonra, istediğiniz zaman ülkeye giriş yapabilirsiniz. Ülkeye giriş yaparken, mutlaka pasaport ile beraber, vizenizi göstermeniz gerekiyor. Böylece ülkeye neden giriş yaptığınızı veya yapmak istediğinizi görebiliyorlar. Özellikle Afrika kıtasında bulunan birçok ülke için çok önemlidir.


Önemli Uyarılar

  • Normal (Bordo) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Gidiş amacını belirten, Federal İngiltere Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Gidiş amacını belirten, Federal İngiltere Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
Ev Hanımları
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Gidiş amacını belirten, Federal İngiltere Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Gidiş amacını belirten, Federal İngiltere Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
  • Yeni tarihli orjinal öğrenci belgesi.