Gambiya

GAMBİYA

Ülke Hakkında

Gambiya Cumhuriyeti, Afrika kıtasının batısında yer alan bir ülkedir. Ülke olarak, Afrika’daki en küçük ülke olarak kabul edilir. Ülke, Gambiya Nehri’nin her iki tarafında bulunmaktadır ve Atla Okyanusu haricinde, Senegal ile tamamen çevrilmiş bir vaziyettedir. 2013 yılında, ülkenin nüfusu iki milyona yaklamıştır. Gambiya’nın başketi ise Banjul olarak bilinmektedir. Başkent Banjur, Atlantik Okyanusu üzerinde bir adada bulunan bir bölgedir. Afrika kıtalarında olduğu için, çok fazla maddi bir zenginliğin düşünülmediği bir ülkedir. Özellikle hala gelişmeye devam eden yerlerden bir tanesi olmaktadır ve birçok kişi ülkeyi en iyi şekilde geliştirebilmek amacıyla gelmektedir. Afrika kıtasına ait bir ülke olmasına rağmen, Gambiya’nın resmi dili İngilizce olarak kalmıştır.

            Gambiya’ya birçok kişi eğitim almak için veya çalışmak için gelebiliyor. Bu açılardan kendisini çok fazla geliştirmiş ve geliştirmeye devam etmekte olan bir ülkedir. Gambiya’ya giriş yapabilmek için, amacınız ne olursa olsun veya elinizde hangi pasaport bulunursa bulunsun, mutlaka bir vize almanız gerekiyor. Vize başvuruları için elçiliklerden veya başkonsolosluklarından, bunlardan hiçbiri yakınınızda değilse, temsilcilikleri olan yerlere başvurunuzu yapabilirsiniz. Gambiya eğitim vizesi veya Gambiya çalışma vizesi için, öncelikle pasaportunuzun olması gerekiyor, bunun yanı sıra başvuru formunuz mutlaka eksiksiz ve hatasız olarak doldurulmuş olması gerekiyor ve Gambiya’ya neden gitmek istediğinize dair bir belge gerekmektedir. Bütün belgelerde bulunan bilgilerin size ait olması çok önemlidir.

            Gambiya çalışma vizesi veya Gambiya öğrenci vizesi başvurusu için mutlaka çok önceden her şeyi hazırlamanız ve bütün belgelerinizin tam olması gerekmektedir. Başvuru esnasında herhangi bir eksiklik görüldüğü sürece, başvurularınız kabul edilmemekte. Vize başvuru sonuçları çok kısa bir süre içerisinde çıkabiliyor, fakat eğer herhangi bir sıkıntı görülürse, sonuçların çıkması için zaman alabilir. Bu sorunlar sadece sizden değil, ülkeler arasında geçen faaliyetlerden de kaynaklanabilir. Bu yüzden Gambiya vizesi için başvurunuzu gerçekleştirirken, her şeyi araştırarak yapmanız gerekir. Başvurunuzu yaptıktan sonra, mutlaka takip etmek çok önemlidir. Vizenizi aldıktan sonra, rahatlıkla ülkeye giriş yapabilirsiniz. Ülkeye giriş yaparken elinizde pasaportunuzu ve vizenizi bulundurmayı unutmayın.


Önemli Uyarılar

  • Normal (Bordo) pasaportlara vize istenmektedir.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı "ingilizce olarak yazılmış" vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı "ingilizce olarak yazılmış" vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı "ingilizce olarak yazılmış" vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı "ingilizce olarak yazılmış" vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı "ingilizce olarak yazılmış" vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı "ingilizce olarak yazılmış" vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
Ev Hanımları
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı "ingilizce olarak yazılmış" vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı "ingilizce olarak yazılmış" vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)