Gabon

GABON

Ülke Hakkında

Gabon, resmi olarak Gabon Cumhuriyeti olarak kabul edilmiştir. Afrika kıtasının ortalarında yer alan bir ülkedir. Ülkenin kuzeyinde Kamerun, kuzeybatısında Ekvador Ginesi, güney ve doğuda Kongo Cumhuriyeti sınır olarak bulunur. Ülkenin batı tarafında, Gine Körfezi’ni alarak, Atla Okyanusu bulunur. Gabon, Afrika’da bir ülke olup hala gelişmeye devam eden bir yerdir. Ekonomik olarak çok yüksek olmayan ve çoğu zaman tarım ve hayvancılık ile uğraşan bir ülkedir. Gabon’da çok fazla işçi bulunur. Kimi Afrika’nın yerlileri olup kimi ise farklı yerlerden gelmektedir. Ülkenin gelişimi açısından, Gabon dışından gelen birçok kişiler bulunmaktadır. Gabon’a girebilmek için mutlaka bir Gabon vizesi almanız gerekiyor, fakat eğer diplomatik bir pasaporta sahipseniz, doksan gün olmak üzere, vizeden muaf olarak Gabon’a giriş yapabilirsiniz.

            Diğer pasaportlarda, mutlaka Gabon vizesi için başvuruda bulunmanız gerekir. Gabon’a en çok Gabon çalışma vizesi için başvuru yapanlar bulunmaktadır. Bunun dışında, turist veya ziyaret amacı ile Gabon’a giriş yapanlar bulunur. Gabon çalışma vizesi için, öncelikle vize başvuru formunu eksiksiz ve hatasız, bütün bilgilerin size ait olacağı şekilde doldurulması gerekiyor. Bunun yanında pasaportunuzun aslı ve fotokopisi gerekmektedir. Bir üçüncü evrak olarak ta, Gabon’a niçin gideceğinize dair bir belge gerekiyor. Bu belgelerle beraber, gerekli makamlarda Gabon vizesi için başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvurular esnasında herhangi bir sorun çıktığı zaman, vize almanız gecikebilir.

            Bu sebeple vize başvurusu yaparken, her şeyin tam olması gerekiyor. Bunun için de, başvurunuzu yapmadan çok önce hazırlıklara başlamanız gerekir. Gabon çalışma vizesi almak kolay değildir. Vizenizin sonuçlanması bir hafta gibi kısa bir sürede halledilebilir, fakat bazen özel sebepler ortaya çıktığı zaman, bu sürecin uzama ihtimali söz konusu olabilir. Gabon vizesini aldıktan sonra, istediğiniz zaman ülkeye geçiş yapabilirsiniz. Ülkeye girerken, mutlaka pasaportunuz ile beraber vizenizi göstermeniz gerekmektedir. Doksan günü kullanarak gireceğiniz zaman, ülkeye giriş yapmadan önce, gümrükte neden ülkeye girmek istediğinize dair, nerede kalacağınız ile ilgili ve harcayacağınız masraflar dahil olmak üzere belgeler göstermeniz gerekebilir. Vize başvurusu yapmamış olsanız bile, bütün bu evrakları hazırda bulundurmanız gerekmektedir.


Önemli Uyarılar

  • Normal (Bordo) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Gidiş amacını belirten, Federal Gabon Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Gidiş amacını belirten, Federal Gabon Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
Ev Hanımları
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Gidiş amacını belirten, Federal Gabon Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.
Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Kimlik fotokopisi.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Gidiş amacını belirten, Federal Gabon Başkonsolosluğuna hitaben "ingilizce olarak yazılmış" dilekçe.