Dubai

DUBAİ

Ülke Hakkında

Dünya’nın el ünlü ve en eşsiz, egzotik ülkelerinden biri olan Dubai mutlaka görülmesi gereken ülkelerin arasında yer almaktadır. Eğer sizde güneşi, kumu seviyorsanız tatiliniz burada geçirmeyi tavsiye ederiz. Ayrıca Dubai’ye seyahat etmek oldukça kolay gerçekleşiyor. Uçak seyahatinizle sadece birkaç saat içinde Dubai ülkesine seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer kış aylarını sevmiyorsanız, kış tatillerinizi bu ülkede geçirebilir, orada yine yazı yaşayabilirsiniz. Dubai her yıl oldukça turist çeken bir ülkedir. Bunun için bu ülkeye gittiğinizde kalacak yer sıkıntısı da çekmezsiniz. Çünkü ülkede oldukça çok sayıda otel bulunmaktadır. Ayrıca ulaşım olarak da oldukça gelişmiş bu ülkede ulaşım sorunu da çekmeyeceksiniz. Dubai Mall en iyi alışveriş merkezlerinden biri olup mutlaka ziyaret etmenizi hatta içinde bulunan akvaryumu görmenizi tavsiye ederiz. Bu tatilinizi Dubai’de geçirmek istiyorsanız öncelikle Dubai vizesi almanız gerekmektedir.

Eğer normal pasaporta sahipseniz Dubai tatiliniz için Dubai turistik vize almanız gerekecektir. Bu vize için turistik vize formu doldurmanız gerekmektedir. Ayrıca bir adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf ve pasaportunuzun en az 6 aylık geçerlilik süresi olmalıdır. Dubai vizesi için gereklievraklar olan hazırladığınız tüm evrakları renkli olarak mail atmanız yeterli olacaktır. Turistik olarak aldığınız bu vize tek girişliktir ve ayrıca sadece 30 gün kalma hakkına sahip olursunuz.

Eğer seyahatinizi ticari amaçla gerçekleştiriyorsanız öncelikle Dubai ticari vize formunu doldurmanız gerekmektedir. Diğer vize işlemlerinden farklı olarak yapmanız gereken şeyler ise, çalışacağınız şirketten gelen davetiye formunu da başvuru belgeleri arasına almanız olacaktır. Tüm işlemlerinizi gerçekleştirdikten sonra birkaç gün içinde vizeniz onaylanacaktır.

Dubai aile ziyareti vizesi için ise yapmanız gereken işlemler aynı olarak gerçekleşmektedir. Fakat eğer ailenizden gelen bir davetiye ile başvurunuzu gerçekleştirirseniz vizenizi daha kolay bir şekilde alabilirsiniz. Ayrıca aile ziyareti vizesiyle gittiğinizde isterseniz vize sürenizi de uzatabilirsiniz. Vize sürenizi uzatmak için pasaportunuzun geçerlilik süresinin de uzun olması gerekmektedir.

Tüm işlemlerinizi gerçekleştirdikten sonra yapmanız gereken tek şey Dubai vize ücreti bedelini yatırmak olacaktır. Bu işleminizi de gerçekleştirdikten sonra birkaç gün içinde vize sonucunuzu öğrenebilirsiniz.


Önemli Uyarılar

  • Evraklarınızın renkli fotokopisini göndermeniz veya renkli tarayıp mail atmanız yeterlidir.
  • Vizeler tek girişli olup maksimum 30 gün kalış hakkına sahiptir.
  • Normal (Bordo) pasaportlara vize istenmektedir.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 1 adet vesikalık fotoğraf.
  • Kimlik fotokopisi.
SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 1 adet vesikalık fotoğraf.
  • Kimlik fotokopisi.
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 1 adet vesikalık fotoğraf.
  • Kimlik fotokopisi.
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 1 adet vesikalık fotoğraf.
  • Kimlik fotokopisi.
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 1 adet vesikalık fotoğraf.
  • Kimlik fotokopisi.
Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 1 adet vesikalık fotoğraf.
  • Kimlik fotokopisi.
Ev Hanımları
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 1 adet vesikalık fotoğraf.
  • Kimlik fotokopisi.
Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 1 adet vesikalık fotoğraf.
  • Kimlik fotokopisi.