Cezayir

CEZAYİR

Ülke Hakkında

Cezayir veya ülkenin resmi adı, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti olarak bilinir. Kuzey Afrika’da bir ülkedir ve Afrika’nın en büyük ülkesi olarak kabul edilir. Cezayir’in kuzeyden güneye ve doğudan batıya birçok komşu ülkeleri bulunur. Bu ülkeler, Tunus, Libya, Nijer, Moritanya, Mali, Fas ve Batı Sahra olmaktadır. Toplum açısından baktığımız zaman, bir İslam, Arap ve Berberi bir ülkedir. Ülkenin adı, Arapça’da tercüme edildiği zaman, “adalar” anlamına gelmektedir. Birçok kişinin gezmeye gittiği ve turizm açısından da zengin olan bölgeleri bulunan bir Afrika ülkesidir. Cezayir, Afrika kıtasına bağlı bir yer olmasına rağmen, çok farklı ve renkli bir kültüre sahiptir. Mutlaka gezilmeye gidilmesi gereken bir yer, fakat Cezayir’e girebilmek için, mutlaka Cezayir vizesi almanız gerekiyor.

Cezayir’e gidebilmek için, Cezayir Konsolosluğuna başvuru yapabilirsiniz. İnternet üzerinden de gereken bütün belgeler ve işlemler hakkında bilgi alabilirsiniz. Hangi sebeple Cezayir’e girmek isterseniz isteyin, mutlaka vize almanız gerekiyor. Cezayir vize başvurusu için, internet üzerinden de yapmanız mümkündür. Formun eksiksiz olarak doldurulması çok önemlidir ve bütün bilgilerin güncel olmasına çok dikkat edilmelidir. Cezayir’e gideceğiniz zaman, Cezayir turistik vizesialabilirsiniz veya ticari vize yahut ziyaretçi vizesi alabilirsiniz. Bütün başvurular için, başvuru formunuz ile beraber, farklı evraklar istenecektir ve evrakların mutlaka eksiksiz olarak başvurmanızdan önce mutlaka hazır olması gerekiyor. Böylece başvuracak kişi aynı zamanda vakitten bir kazanç sağlamış oluyor.

Birçok ülkeye vizesiz doksan gün süre ile girebiliyorsunuz, fakat maalesef Cezayir’e girerken, mutlaka bir vizeye ihtiyacınız olacaktır. Cezayir turist vizesi almak, diğer ülkelerde olduğu gibi kolay değildir veya Cezayir ziyaretçi vizesi, hangisi olursa olsun, başvurudan sonra, sonucunu almak normalde birkaç gün sürecekken, durumlara göre bazen uzun sürebildiği için, her şeyi erkenden hazırlamış olmanız gerekiyor. Vize işlemleri için kesinlikle eksik belge kabul edilmemektedir ve formun eksiksiz ve hatasız olması gerekir. Cezayir, ülkeye giriş yapan kişilerin kontrolünü sıkı bir şekilde yapmaktadır, dolayısıyla vizesiz veya sebepsiz giriş yapmaya çalıştığınız zaman, sorguya alınabilirsiniz. Eğer pasaportunuz varsa ama vizenizi alamadan önce gitmeniz gerekirse, mutlaka elinizde vize başvuru formunun doldurulmuş halinin bir fotokopisini taşımayı veya konsolosluktan bir yazı almayı unutmayın.


Önemli Uyarılar

  • Cezayir Başkonsolosluğu pasaportlarında İsrail vizesi yada İsrail giriş çıkış kaşesi bulunan yolculara kesinlikle vize vermemektedir.
  • Cezayir turistik vizelerde daha önceden Cezayir vizesi olan yolcular için başvuru yapılmaktadır.
  • Normal (Bordo) pasaportlara vize istenmektedir.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara 90 güne kadar vize uygulanmamaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara 90 güne kadar vize uygulanmamaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara 90 güne kadar vize uygulanmamaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı ingilizce olarak yazılmış vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Uçak ve Otel rezervasyonu.
SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı ingilizce olarak yazılmış vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • İş Sözleşmesi
  • Uçak ve Otel rezervasyonu.
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı ingilizce olarak yazılmış vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Uçak ve Otel rezervasyonu.
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı ingilizce olarak yazılmış vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Uçak ve Otel rezervasyonu.
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı ingilizce olarak yazılmış vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Uçak ve Otel rezervasyonu.
Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı ingilizce olarak yazılmış vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Uçak ve Otel rezervasyonu.
Ev Hanımları
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı ingilizce olarak yazılmış vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Uçak ve Otel rezervasyonu.
Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı ingilizce olarak yazılmış vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Uçak ve Otel rezervasyonu.

Konsolosluk Adresleri

Cezayir Konsolosluğu
Gazeteciler Sitesi 23 Temmuz Meydanı No: 7, 34394, Şişli , İstanbul
T : (0212) 356 95 16
F : (0212) 356 95 15
W : istconsalg@yahoo.fr
E : cezayirkonsoloslugu.com/