Burundi

BURUNDİ

Ülke Hakkında

Orta Afrika’da bulunan Büyük Göller bölgesinde yer alan Burundi oldukça küçük bir ülkedir. Burundi küçük bir ülke olmasına rağmen içerisinde pek çok doğal güzelliği barındırmaktadır. Burundi 17 ilden meydana gelmektedir. Su aygırı, Antilop, Maymun, timsah gibi değişik hayvanlara ve bazı yırtıcı hayvanlara da ev sahipliği yapan Burundi uzun sahilleriyle de dikkat çekmektedir. Burundi’de ülkemizde olmayan çeşitli hayvanları görmeniz mümkündür. Ülke geçen yıllara rağmen doğallığını koruduğundan hiçbir yerde bulunmayan bitkilere ve hayvanlara sahiptir. Burundi’nin başkenti ve en gelişmiş şehri Bujumbra’dır. Ülkede görülmesi gereken en önemli doğal güzelliklerden biri Tanganika Gölüdür. Göl muazzam sayıda birbirinden farklı balıklara ev sahipliği yapmaktadır. Hatta gölde bulunan 300 tür sadece Tanganika gölüne özgü balıklardır. Burundi Rusizi Milli Parkı da Burundi de görülmeye değer yerlerden biridir. Park eşsiz kuş türleri, bitkileri, ağaçları ve hayvanlarıyla her yıl binlerce turisti kendine çekmektedir. Burundi eğlenceli vakitler geçirmek ve yeni türler keşfetmek isteyenlerin yıllardır odak noktası olmaya devam ediyor. Siz de Türk vatandaşı olarak Burundi’ye seyahat etmek istiyorsanız Burundi vizesi almanız gerekmektedir.

Burundi’ye kısa bir seyahat yapmak istiyorsanız Burundi turistik vize alarak ülkeyi gezebilirsiniz. Burundi vizesi için gerekli evraklar ise 6 ay geçerli ve boş sayfaları olan pasaport, iki adet arka fonu beyaz veya açık renkli olan vesikalık fotoğraf ve otel rezervasyonudur. Evraklarınızı tam ve eksiksiz olarak bulundurduğunuza emin olmanızı öneririm. Aksi takdirde girişte problem yaşayabilirsiniz. Burundi’ye ticari seyahat yapacaksınız Burundi ticari vize almanız gerekmektedir. Ticari vize alabilmek için karşı şirketin davetiyesi, şirket banka hesap cüzdanı, şirket yetkililerinin imza sirküleri vb. gibi birtakım ek evrakları da başvurunuz sırasında eksiksiz olarak sunmanız gerekmektedir. Burundi’de bir akrabanız, yakınınız bulunuyorsa Burundi aile ziyareti vizesi alarak da ülkeye giriş yapabilirsiniz. Burundi vize ücreti ise tercih ettiğiniz vize türüne göre farklılık göstermektedir. Vize başvurunuzu mümkün olduğu kadar erken bir tarihte yapmaya özen göstermenizi önemle tavsiye ederim. Ayrıca pasaportunuzun yıpranmamış olduğuna da dikkat etmeniz gerekmektedir. Vize başvurunuz kabul edilse bile sınırda sorun yaşamamanız açısından pasaportunuzun yıpranmamış ve güncel olmasına özen göstermenizi öneririm. 


Önemli Uyarılar

  • Burundi Ülkesine gitmek isteyen yolcuların, Almanya'daki Bonn Büyükelçiliğine başvuru yapmaları gerekmektedir.
  • Normal (Bordo) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (İnternet üzerinden online doldurulmaktadır.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (İnternet üzerinden online doldurulmaktadır.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (İnternet üzerinden online doldurulmaktadır.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (İnternet üzerinden online doldurulmaktadır.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (İnternet üzerinden online doldurulmaktadır.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (İnternet üzerinden online doldurulmaktadır.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
Ev Hanımları
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (İnternet üzerinden online doldurulmaktadır.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (İnternet üzerinden online doldurulmaktadır.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)