Burkina Faso

BURKİNA FASO

Ülke Hakkında

Burkani Faso Batı Afrika’nın gözde ülkelerinden biri olduğu için sizlere önerilerimiz arasında yer almaktadır. Bu ülkede bulunan Musee de Manega içinde bulundurduğu tarihi kalıntılarla oldukça hoş bir müzedir. Bir arkeoloji müzesi olan bu müze tarihi ve kültürel seyahatler yapmak isteyenler için önereceğimiz oldukça hoş müzelerden biridir. W National park maceralı ve farkı bir tatil geçirmek isteyenler için önerebileceğimiz bir mekandır. Büyüleyici bir göl manzarasına sahip olan Lake Tengrela huzurlu, sakin bir tatil geçirmek isteyenlere önerebileceğimiz oldukça eşsiz ve hoş bir manzaraya sahip olan bir mekandır. Eğer sizde huzurlu bir tatil geçirmek istiyorsanız mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Burkina Faso ülkesini ziyaret etmek istiyorsanız Burkina Faso vizesi almanız gerekmektedir.

Normal pasaporta, hususi pasaportlara, hizmet ve diplomatik pasaportlara vize isteyen Burkina Faso ülkesinin vize işlemlerinizi gerçekleştirmek için Fransa konsolosluğuna başvuru yapmanız gerekmektedir. Ülkemizde konsolosluğu bulunmayan bu ülkeye turistik amaçla seyahat etmek istiyorsanız bir adet Burkina Faso turistik vize formu, bir adet vesikalık fotoğraf ve geçerlilik süresi en az 6 ay olan pasaport gerekmektedir. Tüm bu işlemlerden sonra vize için Burkina Faso vize ücreti bedelini ödemeniz gerekmektedir.

Burkina Faso ülkesi için başvurduğunuz vizesi sınır kapısında alabilirsiniz. Seyahatinizi aile ziyareti amacıyla gerçekleştiriyorsanız Burkina Faso vizesi için gerekli evraklar en az 6 aylık geçerlilik süresi olan pasaport, bir adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf ve bir adet Burkina Faso aile ziyareti vizesi için hazırlanmış forma ihtiyacınız olacaktır. Tüm bunlarla birlikte eğer ailenizden gelen davetiyeniz de olursa işlemlerinizi daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Fransa Başkonsolosluğunda yapacağınız vize başvurunuzu eğer ticari amaçla yapıyorsanız bazı farklı belgelere de ihtiyacınız olacaktır. Diğer vize işlemlerinde olduğu gibi en az 6 aylık geçerlilik süresi olan pasaport, bir adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf ve Burkina Faso ticari vizeformuna ihtiyacınız vardır. Bunun dışında konsolosluğa sizin adınıza yazılmış ticari vize isteği bulunan bir dilekçe ve çalışacağınız şirketin gönderdiği bir davetiye gerekmektedir. Tüm bu belgelerle başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.


Önemli Uyarılar

  • Burkina Faso ülkesine vize ile gitmek isteyen yolcuların, Fransa Başkonsolosluğuna başvuru yapmaları gerekmektedir.
  • Burkina Faso vizesi sınır kapısında verilebilmektedir.
  • Normal (Bordo) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • Burkina Faso'da gidilecek şirketin antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • Burkina Faso'da gidilecek şirketin antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Maaş bordrosu (Son 3ay)
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Maaş bordrosu (Son 3ay)
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Maaş bordrosu (Son 3ay)
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Maaş bordrosu (Son 3ay)
Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
Ev Hanımları
  • Eşine ait iş evrakları.
Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Yeni tarihli orjinal öğrenci belgesi.