Botsvana

BOTSVANA

Ülke Hakkında

Sıcağı sevenler için oldukça hoş bir tatil olacağını düşündüğümüz Botsvana içinde bulundurduğu gözde mekanlarla mutlaka görülmeye değer bir ülkedir. Okavango Deltası oldukça hoş bir manzaraya sahip olan bir delta olduğundan mutlaka görmeniz gerektiğini düşünüyoruz. Chobe National Park içinde bulundurduğu ormanlarla, göllerle oldukça hoş bir mekandır. Eğer bu ülkeyi ziyaret ederseniz, mutlaka görmenizi öneririz. Ayrıca oldukça farklı hayvanlara sahip olan bu ülkede mutlaka safari yapmanızı öneririz. Macera sevenler için oldukça hoş ve keyifli olacağını düşündüğümüz safari turunun çok farklı ve eğlenceli geçeceğini düşünüyoruz. Kasikili de sizlerin seyahatleri sırasında görmenizi önerdiğimiz yerler arasında yer almaktadır. Eğer sizde güneşi, kumu, sıcağı seviyorsanız bu ülkeyi mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Bu ülkeyi ziyaret etmek istiyorsanız öncelikle Botsvana vizesi almanız gerekmektedir.

Botsvana ülkesi normal pasaportlara, hususi pasaportlara ve hizmet pasaportlarına vize istemektedir. Tatilinizi bu ülkede geçirmeyi planlıyorsanız Botsvana turistik vize işlemlerini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bunun için öncelikle pasaportunuzun geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır. Ayrıca yeni çekilmiş bir adet vesikalık fotoğrafınız ve turistik vize işlemleri için hazırlanmış formu doldurmanız gerekmektedir. Botsvana vizesi için gerekli evraklar eğer tatil amacıyla gidiyorsanız sadece bunlarla sınırlıdır.

Seyahatinizi aile ziyareti için gerçekleştiriyorsanız, aile vizesi ziyareti için form doldurmanız gerekecektir. Bunlara ek olarak ailenizin göndereceği davetiye ile işlemlerinizi daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu şekilde Botsvana aile ziyaret vizesi alarak hemen seyahatinizi gerçekleştirme fırsatını elde edebilirsiniz.

Botsvana seyahatinizi ticari amaçla gerçekleştiriyorsanız öncelikle Botsvana ticari vize formu doldurmanız gerekmektedir. Ayrıca pasaportunuzun en az 6 ay geçerlilik süresi olmalı ve vize işlemleri için içinde bir adet boş sayfa bulunmalıdır. Bunların dışında çalışacağınız ticari kurumdan, şirketten sizin için gönderilen davetiye de başvurunuz sırasında gerekli olacaktır. Ayrıca konsolosluğa sizin için yazılmış bir dilekçe gerekmektedir. Ticari vize işlemlerinizi bu şekilde gerçekleştirebilirsiniz

Son olarak bütün vize başvuru işlemlerinizden sonra vize ücretinizi yatırmanız gerekecektir.Botsvana vize ücreti bedelinizi ödeyerek işlemlerini tamamlayabilir, sadece birkaç gün içinde vize sonucunuzu öğrenebilirsiniz.


Önemli Uyarılar

  • Normal (Bordo) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Kimlik fotokopisi.
SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Kimlik fotokopisi.
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri

-

Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler

-

Devlet Dairesinde Çalişanlari

-

Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Kimlik fotokopisi.
Ev Hanımları

-

Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Kimlik fotokopisi.