Benin

BENİN

Ülke Hakkında

Başkenti Porto-Novo olan bu ülke yaz tatillerinizi keyifli geçirmek için oldukça iyi bir tatil fırsatı olacaktır. Musee Honme bu ülkeyi ziyaret ettiğinizde mutlaka görmeniz gereken oldukça hoş bir müzedir. Binasıyla da oldukça tarihi bir yapıya sahip olan bu müzeyi görmenizi tavsiye ederiz. Da Silva Museum oldukça hoşunuza gideceğinizi düşündüğümüz bir müzedir. Eğer bu ülkeyi seyahat ederseniz ziyaret etmenizi tavsiye edeceğimiz yerler arasında yer almaktadır. Ethnographique Museum of Porto Novo da bu ülkede yer alan önemli müzeler arasında yer almaktadır. Sizde eğer bu ülkeyi ziyaret etmek istiyorsanız hem keyifli bir yaz tatili geçirme fırsatı bulabilirsiniz hem de bu oldukça hoş tarihi müzeleri ziyaret edebilirsiniz. Benin seyahati için vize almanız gerekmektedir.

Benin vizesi normal, hususi ve hizmet pasaportları için gerekmektedir. Eğer sizde bu ülkeyi ziyaret etmek istiyorsanız vize almanız gerekecektir. Bu ülkeyi seyahatiniz için dönüş tarihiniz itibarıyla geçerlilik süresi 6 ay olan bir pasaport gerekmektedir.

Benin vizesi için gerekli evraklar arasında bir adet vesikalık fotoğraf, geçerlilik süresi olan pasaportunuz ve vize formu gerekmektedir. Fakat vize formundan 2 adet doldurmanız ve imzalamanız gerekmektedir. Vize işlemi için pasaportunuzda boş bir sayfa bulunmalıdır. Ayrıca pasaportunuz hiçbir şekilde yıpranmış, yırtılmış olmamalıdır. Benin için vize işleminizin eğer bir uzama olmazsa sadece 2 gün içinde çıkmaktadır. Benin turistik vize işlemleri için sadece bunları yapmanız yeterli olacaktır.

Benin aile ziyareti vizesi işlemleri için ise bu vize formunu doldurmanız gerekmektedir. Ayrıca formu arzu ederseniz internet üzerinden de doldurabilirsiniz. Formu doldurduktan sonra Benin vize ücreti bedelini yatırarak onaylanmasını beklemeniz gerekmektedir. Daha öncede söylediğimiz gibi onay süresi sadece 2 gün sürmektedir. Onay takibini isterseniz online olarak da gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer Benin ziyaretinizi ticari amaçlı gerçekleştiriyorsanız Benin ticari vize işlemleri için vize formunuzu ticari vize formu olarak doldurmanız gerekmektedir. Yapacağınız bu işlemlerin yanında gideceğiniz ticari kurumun, şirketin sizin için gönderdiği davetiye de olmalıdır. Daha sonra vize işleminiz için gereken ücreti ödeyerek onayınızı beklemeniz gerekmektedir. 


Önemli Uyarılar

  • Normal (Bordo) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler

-

Devlet Dairesinde Çalişanlari

-

Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Gidiş amacını belirten, Federal Benin Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
Ev Hanımları

-

Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)