Angola

ANGOLA

Ülke Hakkında

Afrika kıtasının güney bölümünde bulunan Angola Cumhuriyeti’nin başkenti Atlas okyanusun kıyısında bulunan Luanda’dır. Ayrıca Luanda ülkenin en büyük ve gelişmiş şehridir. Luanda’da yapılması gereken ilk şey sahil boyu uzun bir yürüyüşe çıkmak olacaktır. Atlas Okyanusunun kıyısında bulunan şehir tertemiz ve masmavi deniziyle turistlerin ilgi odaklarından biridir. Burada biraz yürüyüş yaptıktan sonra şehrin en güzel kumsallarından biri olan ve körfezinden dışında kalan Mussulo tropik adasını ziyaret edebilirsiniz. Angola denizin kıyısında bir ülke olduğundan yemekleri daha çok deniz mahsulleri üzerinedir. İçerisinde dünya mutfağından da birçok restoran bulunduran Angola’da ne yiyeceğinize karar vermekte zorlanabilirsiniz. Özellikle organik metotlarla yetiştirilen tropikal meyveleri ve bol baharatla buharda pişirilen yemeklerini tatmanızı öneririz. Şehirde birçok tarihi yapıtta bulunmaktadır. Baxia adı verilen eski yerleşim yerine giderek dar sokaklarda eski kolonileri gezebilir, tarihe ışık tutabilir ve tarihi dokuyu hissedebilirsiniz. Angola seyahatiniz için Angola vizesi almanız gerekmektedir.

Angola vizesi için gerekli evraklar arasında Angola vizesi başvuru formu, 9 ay geçerliliği olan ve kullanılabilir vize için gerekli olan 2 adet boş sayfası olan bir pasaport bulunmaktadır. Başvuru formu latin harfleriyle okunaklı bir biçimde yapılmalı ve müracaatçı tarafından imzalanmalıdır. Angola’yı ticari amaçla ziyaret edecekseniz Angola ticari vize almanız gerekmektedir. Ticari amaçla gidebilmek için firmadan davetiye almanız ve kimlik fotokopiniz, son 6 ay içerisinde çekilmiş arka fonu beyaz olan 2 adet fotoğraf, uluslararası aşı sertifikası ve firmanın banka hesap cüzdanı gerekmektedir. Bir yaşının üzerindeki tüm yolcular aşı sertifikasını sunmak zorundadırlar. Angola’ya turistik amaçla gitmek istiyorsanız Angola turistik vize alarak ülkeyi ziyaret edebilirsiniz. Ülkede bulunduğunuz süre içerisinde sıtmadan korunmak için böcek uzaklaştırıcı sprey bulundurmanızı ve yiyecek, içeceklerinize dikkat etmenizi öneririz. Angola’ya yakınlarınızı ziyaret etmek için gitmek istiyorsanız veya bir yakınınız şehirde bulunuyorsa Angola aile ziyareti vizesi alarak ülkeye daha kolay ve hızlı bir şekilde giriş yapabilirsiniz. Angola vizenizi Angola’nın Atina Büyükelçiliğinden temin edebilirsiniz. Son olarak Angola vize ücreti ödemenizi de yaparak işlemlerinizi tamamlayabilir ve vize başvurunuzu onaya sunabilirsiniz. 


Önemli Uyarılar

  • Normal (Bordo) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmaktadır.

Gerekli Diğer Evraklar


Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Savcılıktan sabıka kaydı. (Portekizceye çevrilmiş olmalıdır.)
SGK'ya Bağlı Çalışanlar (Maaşlı)
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Savcılıktan sabıka kaydı. (Portekizceye çevrilmiş olmalıdır.)
Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Savcılıktan sabıka kaydı. (Portekizceye çevrilmiş olmalıdır.)
Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri - Mühendisler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Savcılıktan sabıka kaydı. (Portekizceye çevrilmiş olmalıdır.)
Devlet Dairesinde Çalişanlari
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Savcılıktan sabıka kaydı. (Portekizceye çevrilmiş olmalıdır.)
Emekliler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Savcılıktan sabıka kaydı. (Portekizceye çevrilmiş olmalıdır.)
Ev Hanımları
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Savcılıktan sabıka kaydı. (Portekizceye çevrilmiş olmalıdır.)
Öğrenciler
  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu.
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Sarı humma hastalığına karşı; ziyaretçinin Uluslararası Aşı Sertifikası’nın aslı.
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Savcılıktan sabıka kaydı. (Portekizceye çevrilmiş olmalıdır.)